2022, december 1.
2.7 C
Budapest
-14.1 C
Moszkva

A németek szerint Oroszország nukleáris csapást tervezett Németország ellen

Az nem zavarja a riogató német sajtót, hogy minden hadgyakorlaton megvitatják a "célpontot", így tesz a NATO is.

Néhány héttel Vlagyimir Putyin Ukrajna elleni hadművelete előtt az orosz hadseregben a jelek szerint Németország elleni nukleáris csapás forgatókönyveit vitatták meg – írja a Die Welt.

Amint arról a Der Spiegel biztonsági informátorokra hivatkozva beszámolt, a nyugati hírszerző szolgálatok tavaly év végén lehallgatták az orosz haditengerészet rádióadását egy balti-tengeri manőverről.

A jelentés szerint Németország elleni nukleáris csapásról volt szó, három célpontot említettek: Berlin, a Ramsteinben található amerikai légibázis és a Büchel légibázis, ahol az amerikai hadsereg atombombákat tárol. A jelentés szerint a biztonsági szakértők eltérő véleményt fogalmaznak meg a rádióadásokról.

Egyfelől azt mondták, hogy a nukleáris fegyverek használatának megvitatása és gyakorlása egy hadgyakorlaton szokás – ez a NATO manőverek során is előfordul. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy valós veszély áll fenn. Más szakértők szerint lehetséges, hogy az oroszok, tudván, hogy lehallgatják őket, szándékosan nevezték meg a célpontokat, hogy megfélemlítsék a Nyugatot és félelmet keltsenek.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...