2022, december 5.
5.4 C
Budapest
-12.1 C
Moszkva

A németek Schröder volt kancellárt küldték Oroszországba gázért

Korábban Gerhard Schröder azt mondta, hogy lehetetlen "hosszú távon elszigetelni egy olyan országot, mint Oroszország, sem politikailag, sem gazdaságilag"

Gerhard Schröeder volt német kancellár energetikai tárgyalásokra érkezett Moszkvába – jelentette kedden a Der Spiegel névtelen forrásokra hivatkozva.

A források szerint a megbeszélések középpontjában az Északi Áramlat gázvezetéken keresztül történő orosz gázszállítások állnak majd. A sajtóorgánum hozzátette, hogy nem világos, kivel fog találkozni a volt német kancellár.

Schröder legutóbb márciusban járt Moszkvában, hogy az ukrajnai helyzetről tárgyaljon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden újságíróknak azt mondta, hogy lehetséges egy találkozó az orosz államfő és a volt német kancellár között.

Schröeder korábban a New York Timesnak adott interjújában azt mondta, hogy lehetetlen “hosszú távon elszigetelni egy olyan országot, mint Oroszország, sem politikailag, sem gazdaságilag”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...