2022, december 4.
6.7 C
Budapest
-10.6 C
Moszkva

Már Kubában is elfogadják az orosz MIR bankkártyákat

A kubai ATM-ek elkezdték az orosz Mir bankkártyák elfogadását – közölte Juan Carlos Escalona, a szigetország nagykövetségének turisztikai tanácsadója kedden az Oroszországi Utazásszervezők Szövetségével (ATOR). Elmondta, hogy 2022 végéig az ország összes értékesítési pontján elfogadják majd a kártyákat.

“Az első szakasz, amely a Mir kártyák ATM-ek általi elfogadását jelentette, már befejeződött. A második szakasz részeként 2022 végéig a Mir kártyákat Kuba minden értékesítési pontján el fogják fogadni. Reméljük, hogy ez az intézkedés elősegíti a közvetlen járatok újraindítását és a Kubába irányuló orosz turistaáramlás újraindulását” – mondta.

Állami banki ATM-ek találhatók Havannában és a főbb turisztikai központokban, köztük a népszerű Varadero üdülőhelyen – mondta Escalona. Emlékeztetett arra, hogy 2021-ben az orosz állampolgárok érkeztek a legtöbben Kubába – akkor csaknem 147 ezer orosz látogatott az országba.

2022 márciusa óta nem indítanak közvetlen járatokat Kubába, bár az állam garantálja az Aeroflot és más orosz légitársaságok sérthetetlenségét.

Kuba reméli, hogy a 2022-2023-as téli szezonban visszatérnek az orosz turisták. Most csak Isztambulból lehet Havannába repülni egy átszállással. Egy oda-vissza járat körülbelül 250 000 rubelbe kerül majd utasonként – tette hozzá az ATOR egyik képviselője.

A MIR fizetési rendszert 2014-ben kezdték el kifejleszteni, amikor az amerikai VISA és MasterCard kártyatársaság világszerte blokkolta az orosz kibocsájtású kártyákat a nyugati szankciók részeként. Az akkori büntetőintézkedéseket az USA a Krím és Oroszország újraegyesülése miatt vezette be. Az ukrajnai események miatt is korlátozzák az orosz bankok által kibocsátott bankkártyákat, de a hazai fejlesztésű rendszer miatt Oroszország területén nem tudják korlátozni azok működését.

Legutóbb arról írtunk, hogy újabb török bank kezdte elfogadni az orosz kártyát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...