2023, március 28.
2.1 C
Budapest
2.3 C
Moszkva

A német és a japán cégek elsöprő többsége Oroszországban marad

A német és japán vállalatok csak csekély százaléka kívánja teljesen leállítani minden tevékenységét Oroszországban, válaszul Moszkva február végén indított katonai hadműveletére.

Az Orosz-Német Kereskedelmi Kamara vasárnap közzétett legfrissebb adatai szerint a megkérdezett 1050 tagvállalatnak mindössze 4 százaléka az, amely a szankciók sújtotta országban tevékenykedett és valóban távozni akar az országból.

“A többiek vagy azt tervezik, hogy változatlanul folytatják tevékenységüket a piacon, vagy részben lemondanak az új projektekről, illetve megváltoztatják struktúrájukat” – közölte a kamara.

A japán cégek közül kevesebb 3% mondta azt, hogy az ukrajnai események után ki akar vonulni Oroszországból – jelentette korábban a Kyodo News.

A japán vállalkozások jelentős része óvatosan lépett ki az orosz piacról, sokan közülük csak felfüggesztették működésüket a jövőbeni visszatérés reményében – derül ki a Teikoku Databank elemzéséből, amelyet a média idézett.

A Yale School of Management által végzett, világszerte mintegy 1300 nagyvállalatra kiterjedő felmérésen alapuló elemzés szerint a 168, korábban Oroszországban működő japán vállalat közül mindössze négy (2,4%) döntött úgy, hogy június 19-ig teljesen felhagy az országban folytatott tevékenységével.

A felmérésből az is kiderül, hogy Olaszországban volt a második legalacsonyabb az Oroszországból kivonuló vállalatok aránya, mintegy 5%.

A nemzetközi vállalatok tömeges kivonulása a legkülönbözőbb iparágakból Oroszországból a Nyugat által az ukrajnai offenzíva miatt Moszkvára kivetett példátlan szankciók következtében kezdődött.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Trump: most azonnal véget kell vetni az ukrajnai konfliktusnak

Donald Trump volt amerikai elnök kijelentette, hogy az ukrajnai konfliktusnak "most azonnal véget kell vetni", megismételve azt, hogy kész 24 órán belül elérni a...

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...
spot_img

Videó