2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

A német és a japán cégek elsöprő többsége Oroszországban marad

A német és japán vállalatok csak csekély százaléka kívánja teljesen leállítani minden tevékenységét Oroszországban, válaszul Moszkva február végén indított katonai hadműveletére.

Az Orosz-Német Kereskedelmi Kamara vasárnap közzétett legfrissebb adatai szerint a megkérdezett 1050 tagvállalatnak mindössze 4 százaléka az, amely a szankciók sújtotta országban tevékenykedett és valóban távozni akar az országból.

“A többiek vagy azt tervezik, hogy változatlanul folytatják tevékenységüket a piacon, vagy részben lemondanak az új projektekről, illetve megváltoztatják struktúrájukat” – közölte a kamara.

A japán cégek közül kevesebb 3% mondta azt, hogy az ukrajnai események után ki akar vonulni Oroszországból – jelentette korábban a Kyodo News.

A japán vállalkozások jelentős része óvatosan lépett ki az orosz piacról, sokan közülük csak felfüggesztették működésüket a jövőbeni visszatérés reményében – derül ki a Teikoku Databank elemzéséből, amelyet a média idézett.

A Yale School of Management által végzett, világszerte mintegy 1300 nagyvállalatra kiterjedő felmérésen alapuló elemzés szerint a 168, korábban Oroszországban működő japán vállalat közül mindössze négy (2,4%) döntött úgy, hogy június 19-ig teljesen felhagy az országban folytatott tevékenységével.

A felmérésből az is kiderül, hogy Olaszországban volt a második legalacsonyabb az Oroszországból kivonuló vállalatok aránya, mintegy 5%.

A nemzetközi vállalatok tömeges kivonulása a legkülönbözőbb iparágakból Oroszországból a Nyugat által az ukrajnai offenzíva miatt Moszkvára kivetett példátlan szankciók következtében kezdődött.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...