2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

A Mi Hazánk minden Oroszországgal szembeni szankciót elutasít

A Mi Hazánk szerint a teljes magyar lakosságot el lehetne látni az olcsó paksi árammal, ez a megoldás az energiaválságra – mondta Toroczkai László, a párt elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus közölte: minden, Oroszországgal szembeni szankciót elutasítanak, támogatják, hogy érkezzen onnan Magyarországra gáz, és szorgalmazzák, hogy ezt semmilyen uniós elosztási mechanizmusban “ne adjuk oda Németországnak, amely elrontotta, rossz politikai döntésekkel tönkretette a saját energiapolitikai helyzetét”.

Toroczkai László közölte, hogy országszerte demonstrációkba kezdenek, ha a kormány augusztus végéig nem kezdi meg pártja javaslatai alapján a válság kezelését.

Nagyon nagy az elégedetlenség, és azt is látjuk, hogy egyelőre a kormány nem akar változtatni azon az álláspontján, hogy a mesterségesen, politikai döntések által előidézett gazdasági krízis árát a magyar lakosággal akarja megfizettetni – fogalmazott a politikus, hangsúlyozva, konkrét célok elérése érdekében tiltakoznak, nem felforgatni, “zavarogni” akarnak.

A miniszterelnökhöz csütörtökön, levélben eljuttatandó javaslataik között említette Toroczkai László a technológiai cégekre kivetendő “digitális adó” bevezetését, mondván, ezek a vállalatok “mindig valamilyen módon kikerülik az adófizetést”, de közlése szerint különadót vetnének ki a kaszinókra, a nemzetközi ételfutár-cégekre és a száz leggazdagabb magyarra is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...