2022, május 19.
21.6 C
Budapest
12.6 C
Moszkva
Hiredetés

A magyarok húsz olimpiai pontot hozhattak haza Pekingből a téli olimpiáról

Az idei év kezdete a pekingi téli olimpiával a magyaroknak is érdekes híreket hozott. Kis hazánkat nem igazán lehet téli sport nemzetének hívni, de az elmondható rólunk, hogy ez idáig minden téli olimpián még részt vettünk. Összességében 298 magyar sportoló indult az eddigi téli rendezvényeken együtt véve.

Négy évvel ezelőtt diadalt arattak gyorskorcsolyázóink a férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltóban. Azok a nagy nevek Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Konch Viktor, Burján Csaba voltak. Közülük most is hallhattunk neveket a hírekben, nem is akármilyen kontextusban.

A rövid távú 1000 méteres gyorskorcsolya döntőjében aranyérmet nyert Liu Shaolin Sándor, öccse Liu Shaoang pedig a negyedik helyen ért a célba. A magyarok nagy meglepetésére Sándort utólag viszont kizárták az A döntőből, ahova három kínai versenyző mellett került be a két magyar sportoló. A döntő egyik sportoló számára sem indult szerencsésen, mivel azt a felénél újra kellett kezdeni, mivel egy a pályába fagyott törött pengét el kellett távolítania a rendezőknek. A második futamnál Liu Shaoang a negyedik helyre tudott előzni a végén, bátyja Sándor pedig az élre jutott egy előzését követően és rendkívüli izgalmak mellett tudta tartani ezt a pozícióját. Zsen Ce-vejjel először egy kisebb ütközése volt, a célegyenesbe fordulva pedig összegabalyodtak.

A bírók utólag, mikor megtekintették a videókat, úgy értékelték, hogy Sándor nem játszott fair-playt, őt hozták ki hibásnak az ütközésért és gabalyodásért, egyúttal kizárták őt a futamból egy sárga lappal. Vagyis semmilyen helyezést nem kapott végezetül.

Öccse tudott így viszont helyette dobogóra állni, mert a negyedik helyről így a harmadik helyezésre jutott. Ezzel elhozta a magyar csapat második érmét, miután a vegyes váltónk ugyancsak elhozta a bronzérmet megelőzően.

Hazánk számára igaz csak csekély számú éremmel záródott az olimpia, de akkor is történelmi jelentőségű tény az, hogy először tudott a magyar csapat egy éremnél többet hazahozni, ezzel húsz olimpiai pontot szerzett. Pekingben idén 91 ország 2900 versenyzője között 12 magyar sportolóért izgulhattunk.

Ez a kis számú magyar részvétel a téli játékoknál nem jelenti, hogy ne lehetne az olimpiai játékok alkalmával is sportfogadásokat kötni és még izgalmasabbá tenni a baráti társaságok körében az olimpiai hírek követését. Mivel a játékok már több évszázados történelmet tudnak maguk mögött, egyre jobban elterjedtek hazánkban is az ezzel kapcsolatos fogadások, hisz az olimpia egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A nyári olimpián ráadásul a magyarok kimagasló eredményeket érnek el egyéni és csapat mezőnyben is.

Hazánkban a rendszerváltást óta előtérbe kerültek a fogadások és egyre többen fogadnak az olimpiai játékokra is, melyeknek külön szabályai vannak, hiszen a több mint 30 sportot magában foglaló olimpiákat 4 évente rendezik csak, így a köztes időszakban természetesen nincs ilyen funkció a fogadóirodákban. Minden magára valamit adó fogadóiroda ad lehetőséget arra, hogy fogadásokat lehessen kötni náluk Jelenleg már nagyon jó online fogadóirodák is léteznek, ahol biztonságos keretek között lehet a ki-és befizetéseket is bonyolítani, gyorsan és kényelmesen lehet fogadásokat kötni, mint amilyen a bet365 kifizetes is.

A következő olimpiára már nem is kell olyan sokat várni, hiszen a 2024-ben lesz a következő, 33. újkori olimpia Párizsban. Ennek az az érdekessége, hogy Párizs már rendezett olimpiát és pontosan 100 évvel a második párizsi olimpiát követően, 2015-ben döntött úgy, hogy indul a következő olimpia rendezési jogáért.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS