2023, március 21.
14.1 C
Budapest
5 C
Moszkva

Az USA újabb termékek exportját korlátozza Oroszországba és Beloruszba

Az Ukrajna elleni háború miatt újabb termékek exportját tiltotta meg Oroszországba és Beloruszba helyi idő szerint pénteken az Egyesült Államok – derül ki a washingtoni kereskedelmi minisztérium tájékoztatásából.

A tárca közleménye szerint mostantól csak külön engedéllyel exportálhatóak Oroszországba és Beloruszba különféle műtrágyák, csővezetékeknél használt csapok, csapágyak, egyéb alkatrészek, nyersanyagok és vegyszerek is. A korlátozás de facto tiltás jelent, miután a kormányzat közölte, hogy nem fogja megadni az ehhez szükséges engedélyeket.

Az amerikai kormány szintén megtiltotta, hogy amerikai gyártású, de belorusz tulajdonú, üzemeltetésű vagy beloruszok által bérelt repülőgépek berepüljenek Beloruszba, válaszul arra, hogy Minszk támogatja Oroszország Ukrajna elleni “agresszióját”.

Az Egyesült Államok azt követően döntött úgy, hogy tovább növeli az Oroszországra és szövetségesére kivetett szankciók szorítását, hogy Kijev környékén az orosz csapatok visszavonulása után tömegsírok és meggyilkolt civilek holttesteinek százai kerültek elő. Joe Biden amerikai elnök szerint az orosz csapatok súlyos háborús bűncselekményeket követtek el.

Oroszország február 24-én támadta meg Ukrajnát, miután az 8 éve nem hajtotta végre a minszki békemegállapodásban foglaltakat és Moszkva végül elismerte a Donbassz népköztársaságok függetlenségét, és azok segítséget kértek Moszkvától. Vlagyimir Putyin orosz elnök akkor azt mondta, a különleges katonai művelet célja Ukrajna demilitarizálása és nácitlanítása.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...
spot_img

Videó