2022, november 30.
5.9 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

A Lukoil megvásárolta a Szpartak Moszkvát és a stadionját is

A Lukoil orosz olajipari óriásvállalat bejelentette, hogy megvásárolta a Szpartak Moszkva labdarúgóklubot és annak stadionját.

“A Lukoil bejelenti a  Szpartak-Moszkva labdarúgóklub részvényeinek 100 százalékának, valamint az Otkrityije Bank Aréna stadionnak a megvásárlását” – áll a cég közleményben.

Megjegyzik továbbá, hogy a Lukoil társtulajdonosa és korábbi alelnöke, Leonyid Fedun lemond a klub igazgatótanácsának elnöki, tagsági és elnöki tisztségéről, és a továbbiakban nem vesz részt a klub irányításában.

“A közeljövőben a Lukoil számos stratégiai kezdeményezést tervez végrehajtani, amelyek célja a klub irányítási rendszerének javítása egy átláthatóbb és kollegiálisabb döntéshozatali mechanizmus létrehozása érdekében, a sportiparban sikeres tapasztalattal rendelkező szakemberek bevonásával” – tette hozzá a vállalat.

A Szpartak Moszkva stadionja – az Otkrityije Bank után elnevezett aréna

A Lukoil különösen azt ígérte, hogy folytatja a klub infrastruktúrájának fejlesztését, és megteremti a feltételeket a Fjodor Cserenkov Akadémia Tusinóba történő áthelyezéséhez. A vállalat emellett beruházást tervez egy többcélú sportcsarnok és egy sportolói szálloda építésére is.

Fedun a maga részéről köszönetet mondott a Lukoilnak, és biztosította, hogy továbbra is hűséges Szpartak-szurkoló marad.

Fedun március végén nyugdíjkorhatár elérése és családi körülmények miatt lemondott a vállalat stratégiai fejlesztésért felelős alelnöki posztjáról. Az üzletember 2004 óta rendelkezik ellenőrző részesedéssel a Szpartakban. Amióta a klubhoz került, az orosz bajnokságot, kupát és Szuperkupát nyert, hat ezüst- és egy bronzérmet szerzett, és négyszer jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

2021 májusában Fedun felesége is csatlakozott a Szpartak igazgatótanácsához, de néhány héttel később távozott, bár továbbra is aktívan kommentálta a klub átigazolási tevékenységét. Mint a média megírta, részt vett a csapat személyzeti politikájában, amiért élesen bírálták a szakértők. A konfliktus következtében Samil Gazizov vezérigazgató elhagyta a Szpartakot, aki ezt követően beperelte Fedunt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...