2024, március 3.
13.6 C
Budapest
3.2 C
Moszkva

A Lukoil megvásárolta a Szpartak Moszkvát és a stadionját is

A Lukoil orosz olajipari óriásvállalat bejelentette, hogy megvásárolta a Szpartak Moszkva labdarúgóklubot és annak stadionját.

“A Lukoil bejelenti a  Szpartak-Moszkva labdarúgóklub részvényeinek 100 százalékának, valamint az Otkrityije Bank Aréna stadionnak a megvásárlását” – áll a cég közleményben.

Megjegyzik továbbá, hogy a Lukoil társtulajdonosa és korábbi alelnöke, Leonyid Fedun lemond a klub igazgatótanácsának elnöki, tagsági és elnöki tisztségéről, és a továbbiakban nem vesz részt a klub irányításában.

“A közeljövőben a Lukoil számos stratégiai kezdeményezést tervez végrehajtani, amelyek célja a klub irányítási rendszerének javítása egy átláthatóbb és kollegiálisabb döntéshozatali mechanizmus létrehozása érdekében, a sportiparban sikeres tapasztalattal rendelkező szakemberek bevonásával” – tette hozzá a vállalat.

A Szpartak Moszkva stadionja – az Otkrityije Bank után elnevezett aréna

A Lukoil különösen azt ígérte, hogy folytatja a klub infrastruktúrájának fejlesztését, és megteremti a feltételeket a Fjodor Cserenkov Akadémia Tusinóba történő áthelyezéséhez. A vállalat emellett beruházást tervez egy többcélú sportcsarnok és egy sportolói szálloda építésére is.

Fedun a maga részéről köszönetet mondott a Lukoilnak, és biztosította, hogy továbbra is hűséges Szpartak-szurkoló marad.

Fedun március végén nyugdíjkorhatár elérése és családi körülmények miatt lemondott a vállalat stratégiai fejlesztésért felelős alelnöki posztjáról. Az üzletember 2004 óta rendelkezik ellenőrző részesedéssel a Szpartakban. Amióta a klubhoz került, az orosz bajnokságot, kupát és Szuperkupát nyert, hat ezüst- és egy bronzérmet szerzett, és négyszer jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

2021 májusában Fedun felesége is csatlakozott a Szpartak igazgatótanácsához, de néhány héttel később távozott, bár továbbra is aktívan kommentálta a klub átigazolási tevékenységét. Mint a média megírta, részt vett a csapat személyzeti politikájában, amiért élesen bírálták a szakértők. A konfliktus következtében Samil Gazizov vezérigazgató elhagyta a Szpartakot, aki ezt követően beperelte Fedunt.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...

Berlin: valódi a hangfelvétel, amelyen a német tisztek a Krími híd ellni támadásról beszélnek

Valódiak a német tisztek - köztük a légierő egyik legmagasabb rangú parancsnoka - közötti megbeszélések arról, hogy segítenének Kijevnek egy esetleges Krím elleni támadásban...
spot_img

Videó