2022, október 7.
20.8 C
Budapest
11.8 C
Moszkva

Putyin: az USA és vazallusai parazitaként élősködnek a világon, de a többpólusú világrend körvonalai formálódnak

Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mondott kedden a X. Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencia megnyitóján. Az Orosz Hírek összeszedte az elnök legfontosabb kijelentéseit.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a megnyitón kijelentette:

“A világ helyzete gyorsan változik; a többpólusú világrend körvonalai formálódnak; egyre több ország és nép választja az identitására, hagyományaira és értékeire támaszkodó szabad, szuverén fejlődés útját.”

A nyugati globalista elit a káosz szításával, régi és új konfliktusok szításával, az úgynevezett megfékezés politikájának végrehajtásával, és lényegében minden alternatív, szuverén fejlődési út aláásásával ellensúlyozzák az objektív folyamatokat.

Az USA és vazallusai durván beavatkoznak szuverén államok belügyeibe: provokációkat, államcsínyeket, polgárháborúkat szerveznek. Fenyegetéssel, zsarolással és nyomásgyakorlással kényszerítik a független államokat, hogy engedelmeskedjenek akaratuknak, hogy a számukra idegen szabályok szerint éljenek.

“Mindezt egyetlen céllal teszik: hogy megőrizzék az uralmukat, azt a modellt, amely lehetővé teszi számukra, hogy az egész világon parazitaként élősködjenek, ahogyan ez már évszázadok óta így van, és egy ilyen modellt csak erőszakkal lehet megtartani”.

Az európai biztonsági rendszert fenyegető veszélyről

Az úgynevezett kollektív Nyugat céltudatosan bomlasztja az európai biztonsági rendszert, egyre több katonai szövetséget kötve.

“A NATO-blokk kelet felé halad, kiépíti katonai infrastruktúráját, beleértve a rakétavédelmi rendszereket és növeli a támadó erők csapásmérő képességét. Ezt képmutató módon úgy állítják be, mintha a biztonság megerősítésének szükségességét látnák Európában, de valójában ennek éppen az ellenkezője igaz.”

“Eközben Oroszország tavaly decemberben előterjesztett, kölcsönös biztonsági intézkedésekre vonatkozó javaslatait ismét egyszerűen figyelmen kívül hagyták.”

Az ukrajnai különleges műveletről

“Konfliktusokra van szükségük, hogy fenntartsák hegemóniájukat. Ezért készítették fel Ukrajna népét ágyútölteléknek, ezért hajtották végre az oroszellenes projektet, ezért hunytak szemet a neonáci ideológia terjedése és a Donbassz lakosainak tömeges meggyilkolása felett, ezért pumpálták és pumpálják fegyverekkel a kijevi rezsimet.”

Úgy döntöttünk, hogy az Egyesült Nemzetek Alapokmányával teljes összhangban különleges katonai műveletet hajtunk végre Ukrajnában.

“A művelet céljai világosak és pontosak: Oroszország és polgáraink biztonságának garantálása, valamint a Donbassz lakosainak védelme a népirtástól.

“Az USA megpróbálja meghosszabbítani ezt a konfliktust. És ugyanígy cselekszenek azáltal is, hogy potenciális konfliktusokat táplálnak Ázsiában, Afrikában és Latin-Amerikában.

Az USA és a NATO ázsiai-csendes-óceáni térségre vonatkozó politikájáról

“A kollektív Nyugat arra törekszik, hogy a NATO európai mintájára kiterjessze blokkrendszerét az ázsiai-csendes-óceáni térségre. Ennek érdekében agresszív politikai-katonai szövetségek, mint például az AUKUS és mások, alakulnak.

“Az Egyesült Államok ismét szándékosan próbált olaj önteni tűzre, és felszította a helyzetet az ázsiai-csendes-óceáni térségben.”

A Tajvannal kapcsolatos amerikai kaland nem csupán néhány felelőtlen politikus sületlensége, hanem egy szándékos, tudatos amerikai stratégia része, amely a régió és a világ helyzetének destabilizálására és káoszba taszítására irányul, és amely nyilvánvaló kísérlet más országok szuverenitásának és nemzetközi kötelezettségeinek semmibe vételére.

Mi ezt gondosan megtervezett provokációnak tekintjük.

A nyugati globalista elitek ilyen intézkedésekkel saját polgáraik figyelmét is megpróbálják elterelni az akut társadalmi-gazdasági problémákról – csökkenő életszínvonal, munkanélküliség, szegénység, dezindusztrializáció -, hogy saját kudarcaikat más országokra – Oroszországra és Kínára – hárítsák, amelyek saját álláspontjukat védik, szuverén fejlesztési politikát építenek, és nem engedelmeskednek a nemzetek feletti elitek diktátumának.

A feszültségek csökkentésének módjairól

“A politikai-katonai szférában jelentkező fenyegetések és kockázatok leküzdése, az országok közötti bizalom növelése és fenntartható fejlődésük biztosítása csak a modern többpólusú világ rendszerének radikális megerősítésével lehetséges.

Bármennyire is ragaszkodnak a jelenlegi globalista modell haszonélvezői a status quóhoz, az halálra van ítélve. A történelmi léptékű geopolitikai változások teljesen más irányba tartanak.

Ez a többpólusú világ, amely a nemzetközi jogra és a méltányosabb kapcsolatokra épül, új lehetőségeket nyit a közös fenyegetések leküzdésére.

Oroszország szerepéről

Mint korábban, Oroszország aktívan és proaktívan részt vesz az ilyen összehangolt közös munkában, szövetségeseivel, partnereivel és hasonlóan gondolkodó személyekkel együtt javítja a meglévő nemzetközi biztonsági mechanizmusokat és újakat hoz létre, következetesen megerősíti a nemzeti fegyveres erőket és más biztonsági struktúrákat, modern fegyverekkel és katonai eszközökkel bővíti felszerelésüket.

“védjük nemzeti érdekeinket és szövetségeseink érdekeit, és tegyünk egyéb lépéseket egy demokratikusabb világ felé, ahol minden nép jogai, valamint a kulturális és civilizációs sokszínűsége garantált.”

Vissza kell állítanunk a nemzetközi jog, valamint annak alapvető normái és elvei iránti tiszteletet.

Mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a X. Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencia megnyitóján. – oroszhirek.hu

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...

Orosz ellenőrzés alá került Zajcevo a DNR-ben

Az orosz erők elfoglalták a Donyecki Népköztársaságban lévő Zajcevo települést, Herszonban pedig visszaverték az ukrán erők áttörési kísérleteit - közölte Igor Konasenov altábornagy, az...