2023, szeptember 21.
24.6 C
Budapest
17.8 C
Moszkva

A legtöbb olasz cég jelezte, hogy visszatérne Oroszországba

Számos olasz vállalat, amely a nyugati szankciók miatt kénytelen volt elhagyni az orosz piacot, szeretne visszatérni – közölte csütörtökön az Oroszországi Olasz Vállalkozók Szövetségének (GIM Unimpresa) elnöke.

Vittorio Torrembini az Izvesztyija hírügynökségnek elmondta, hogy Olaszország Oroszországba irányuló exportja mintegy 35 százalékkal csökkent 2022 februárja óta, amikor az Egyesült Államok, az EU és szövetségeseik az ukrajnai konfliktus miatt több körös szankciókat vetettek ki Moszkvára.

“Többször elmondtam, hogy az orosz piac nagyon fontos az olasz vállalatok számára, és nem csak nekik” – mondta Torrembini. Hozzátette, hogy az oroszországi befektetéseket “nem lehet a szélnek ereszteni”.

Torrembini megjegyezte, hogy tíz, főként az olaj- és gázszektorban tevékenykedő vállalat jelentette be, hogy felfüggeszti tevékenységét Oroszországban, miután az megkezdte hadműveletét Ukrajnában.

“Ezenkívül az Enel állami vállalatot, amely villamosenergia-termeléssel foglalkozik, nagyon alacsony áron adták el, valamint a Leonardo vállalatot, amely a védelmi szektorban dolgozik” – mondta, és ezeket a lépéseket “visszavonhatatlannak” minősítette.

Az üzleti tisztviselő hozzátette, hogy szinte az összes olasz vállalat, amely elhagyta az orosz piacot, kifejezte a visszatérési szándékát.

“Különösen a Maire Tecnimont és a Saipem, amelyek korábban az energiaszektorban dolgoztak és több milliárd eurós szerződésekkel rendelkeztek. Nem hiszem, hogy ezeknek a cégeknek a részvényesei nem akarnak visszatérni” – állította Torrembini.

A GIM Unimpresa vezetője tavaly októberben megjegyezte, hogy olyan olasz óriáscégek, mint a Pirelli, a Barilla és a Ferrero úgy döntöttek, hogy folytatják tevékenységüket Oroszországban. Az év elején Torrembini azt mondta, hogy 110 olaszországi vállalat még mindig működtet termelési kapacitásokat a szankciók sújtotta országban, míg a GIM Unimpresa 150 tagja is fenntartotta jelenlétét Oroszországban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó