2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

A Krím megtartotta az ukrán oligarchák államosított ingatlanjainak első árverését

A Krím megtartotta az első nyolc árverést az Oroszországgal szemben ellenséges álláspontot elfoglaló ukrán oligarchák korábban államosított vagyonának értékesítésére – közölte Vlagyimir Konsztantyinov, a krími parlament vezetője Telegram-csatornáján.

“Több mint 815 millió rubel értékben kötöttek adásvételi szerződéseket. A tételek lakó- és kereskedelmi ingatlanokat tartalmaztak” – írta.

Ezenkívül szerinte most a nyílt árveréseken további négy lakóingatlan eladásáról írtak ki hirdetményeket.

“Ezek realizálásából a Krím költségvetésébe mintegy 27 millió rubel értékben terveznek bevételeket” – hangsúlyozta Konsztantyinov.

Korábban a krími parlament úgy döntött, hogy államosítja néhány, a kijevi hatóságokkal kapcsolatban álló és Oroszországgal szemben barátságtalan cselekedeteket elkövető ukrán oligarcha vagyonát. Köztük van Rinat Ahmetov, Ihor Kolomojszkij, Arszenyij Jacenyuk, Nyesztor Sufrics, Szerhij Taruta és mások.

Szergej Akszjonov, a Krím vezetője elmondta, hogy az ingatlan eladásából származó összes pénzt a különleges hadműveletben résztvevők szükségleteire fogják fordítani.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó