2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

A LEGO megszünteti üzleti tevékenységét Oroszországban

A Lego játékok gyártója beszünteti kereskedelmi tevékenységét Oroszországban az ellátási bizonytalanság miatt – jelentette kedden az Inc. magazin.

“Tekintettel a működési környezetet érintő folyamatos jelentős zavarokra, úgy döntöttünk, hogy határozatlan időre megszüntetjük üzleti tevékenységünket Oroszországban. Ez magában foglalja a moszkvai csapatunk nagy részének és az Inventive Retail Group-pal való partnerségünk megszüntetését is” – mondta a lapnak a Lego oroszországi részlegének vezérigazgatója, Jevgenyij Csihacsev.

Csihacsev szerint a vállalat 70 oroszországi alkalmazottját már el bocsátotta, végkielégítést biztosítva számukra.

Hétfőn a vállalat termékei felkerültek a párhuzamos importra alkalmas áruk listájára, amely azokat a termékeket jelenti, amelyeket a védjegyjogosultsági engedélye nélkül be lehet hozni Oroszországba.

A márka oroszországi kiskereskedelmét irányító Inventive Retail Group a múlt héten jelentette be, hogy több hitelesített Lego üzlet felfüggesztette működését az országban a szállítások hiánya miatt.

Március elején a dán média a Lego szóvivőjére hivatkozva arról számolt be, hogy a játékgyártó “az [Ukrajnával kapcsolatos oroszellenes] szankciókra és a kiszámíthatatlan helyzetre tekintettel” leállította minden termékszállítását az orosz boltokba.

Oroszország a Lego egyik legnagyobb értékesítési piaca, országszerte 81 üzlettel rendelkezik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...