2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

A legnagyobb ukrán magán áramszolgáltató megkezdte az importot Európából

A DTEK Holding, Ukrajna legnagyobb magán áramszolgáltatója megkezdte az áram importját az európai országokból – jelentette be szerdán a vállalat sajtószolgálata.

“Januárban a DTEK elkezdett áramot importálni Európából, hogy javítsa az ukrán energiarendszer helyzetét. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy csökkentsük a hiányt és támogassuk Ukrajna lakosságát és gazdaságát” – közölték a Telegram-csatornájukon.

A vállalat szerint a jelenlegi kapacitás havonta mintegy 500 millió kWh importálását teszi lehetővé, ami 2 millió háztartás havi fogyasztásának felel meg.

Január 11-én Herman Haluscsenko ukrán energiaügyi miniszter azt mondta, hogy az ország jelenleg kis mennyiségű villamos energiát importál az Európai Unióból. Kadri Simson, az Európai Bizottság energiaügyi biztosa kijelentette, hogy az EU kész Ukrajnának villamos energiát szállítani.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Két újabb települést vont az ellenőrzése alá a Wagner-csoport a Donbasszban

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója szerdán közölte, hogy az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a Donyecki Népköztársaságban, az ukránok által csak Bahmut...

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...