2023, február 7.
-0.9 C
Budapest
-6.1 C
Moszkva

Zaharova: Baerbock szavai bizonyítják, hogy az Oroszország elleni háború el volt tervezve

Annalena Baerbock német külügyminiszter kijelentései arról, hogy tankokat küld Ukrajnába, azt bizonyítják, hogy az Oroszország elleni háború előre megfontolt volt – írta szerdán Telegram-csatornáján Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

A diplomata idézte a német külügyminisztert, aki elismerte, hogy Európának többet kellene tennie Ukrajna védelméért, különös tekintettel a tankokra. Baerbock szerint a legfontosabb és döntő, hogy az európai országoknak “együtt kell működniük, és nem szabad “vádaskodni” Európában, mivel “Oroszország ellen, és nem egymás ellen folytatnak háborút”.

“Ha ehhez hozzávesszük Merkel volt német kancellár kinyilatkoztatásait, miszerint megerősítették Ukrajnát, és nem támaszkodtak a minszki megállapodásokra, akkor itt egy előre megfontolt háborút sejtetnek Oroszország ellen. És ne mondják utólag, hogy ‘nem hallották'” – írta Zaharova.

2022 decemberében Angela Merkel volt német kancellár, aki közvetítőként működött közre a minszki tárgyalásokon, a Die Zeit című német hetilapnak adott interjújában azt mondta, hogy a minszki megállapodásokkal időt akartak nyerni Ukrajnának, hogy megerősödjön. Azzal érvelt, hogy mindenki számára világos volt, hogy a konfliktus befagyott, és a probléma megoldatlan maradt, de így Ukrajna felbecsülhetetlen időt nyert. Vlagyimir Putyin orosz elnök később azt mondta, hogy teljesen váratlannak és kiábrándítónak találta Merkel beismeréseit a minszki megállapodásokkal kapcsolatban.

Francois Hollande volt francia elnök, aki 2015-ben részt vett a minszki megállapodások tárgyalásában, megerősítette Merkel megjegyzéseit, miszerint ezekre a megállapodásokra azért volt szükség, hogy Kijevnek haladékot adjanak, és hogy az ukrán hadsereg készen álljon egy jövőbeli konfliktusra.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: leégett az Ukrajnának drónokat szállító amerikai katonai gyár Lettországban

Nagy erejű tűz ütött ki az amerikai Edge Autonomy katonai drónokat gyártó vállalat üzemében a Riga melletti Marupe-ban. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy...

Az ukrán erők az oldalukon harcoló lengyel zsoldosokkal végeztek Ugledarban

Jan Gagin katonai elemző, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta a TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán erők lelőttek egy csoport zsoldost,...

Kadirov: az év vége előtt befejeződhet a különleges hadművelet, a Nyugat letérdel

Az ukrajnai különleges művelet az év végéig befejeződik - jelentette ki Ramzan Kadirov csecsen vezető a csecsen nemzetpolitikai, külügyi, sajtó- és tájékoztatási miniszterrel, Ahmed...