2023, február 7.
-5.1 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

A Kreml cáfolja az országos mozgósításról szóló híreket

Az elnök beszédéről szóló információk, amelyben állítólag az “ország mozgósítását” fogja bejelenteni, valótlanok – közölte Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő a RIA Novosztyival.

Korábban a Pravda című orosz lap online kiadása azt írta, hogy Putyin még az év vége előtt elmondja a beszédet. A lap azt írta, hogy az elnök “a katonák és tisztek mozgósításáról, valamint a gazdaságról”, “az új világ játékszabályairól” és minden orosz sorsáról beszélne.

Arra a kérdésre, hogy ez az információ igaz-e, Peszkov nemmel válaszolt.

Október 28-án a védelmi minisztérium jelentést tett Vlagyimir Putyinnak a szeptember 21-én bejelentett részleges mozgósítási tervezet befejezéséről. A minisztérium vezetője, Szergej Sojgu szerint a tervezett 300 ezer embert besorozták a fegyveres erőkbe.

A sorkatonák őszi bevonulása után a katonai sorozó irodák önkéntesek és szerződéses jelentkezők felvételével folytatják a csapatok létszámának növelését.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...