2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

A kétszeres olimpiai bajnok orosz úszó a NOB döntései miatt felkészült, hogy kihagyja a párizsi olimpiát

Oroszország kétszeres olimpiai bajnok úszója, Jevgenyij Rylov úgy véli, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) legutóbbi ajánlásai miatt nem valószínű, hogy részt vehet nemzetközi versenyeken – mondta a sportoló pénteken a TASZSZ hírügynökségnek.

“Nekem úgy tűnik, hogy nem” – mondta Rilov az interjúban a nemzetközi versenyzéssel kapcsolatos kérdésre válaszolva. “A legfrissebb információk szerint akkor sem jutok oda, ha hivatalosan kilépek minden rendvédelmi szervtől”.

“Azt hiszem, a korlátozások egy kicsit szigorúbbak lennének velem szemben” – folytatta.

“A dolgok azonban napról napra változnak” – jegyezte meg Rilov, aki az orosz Dinamó sportegyesületet képviseli. “Néhány hónappal ezelőtt még azt mondták, hogy szabad, minden rendben van, [a NOB elnöke] Thomas Bach úgy tűnt, hogy a mi oldalunkon áll, de aztán – bumm – ahogy visszatértek az intézkedésekről szóló tárgyalásokhoz, úgy tűnik, nem megyünk sehova”.”

“De egy hónap múlva ismét változhat a helyzet, és lehet, hogy úgy döntenek, hogy mindenki indulhat” – mondta Rilov.

Az orosz úszó hozzátette, hogy mentálisan készen áll arra, hogy kihagyja a 2024-es párizsi nyári olimpiát.

“Már átgondoltam és felkészültem [mentálisan]” – mondta az olimpiai bajnok. “Azonban bármi megtörténhet az életben.”

A 26 éves Rilov két aranyérmet (férfi 100 méter háton és 200 méter háton), valamint ezüstérmet nyert a 2020-as tokiói nyári olimpián férfi 4-200 méteres gyorsúszásban. A 2017-es (Budapest) és a 2019-es (Gwangju) FINA-világbajnokságon is megnyerte a 200 méteres hátúszást.

Miután a 2020-as nyári játékokon Tokió adott otthont az olimpiai játékoknak, a 2024-es nyári játékokra Párizsban, majd 2028-ban Los Angelesben kerül megrendezésre. 2021-ben a NOB (Nemzetközi Olimpiai Bizottság) tokiói 138. ülésszakán az ausztrál Brisbane-t választották ki a 2032-es nyári olimpiai játékok rendezőjének.

A NOB végrehajtó bizottsága 2023. január 28-i ülésén javaslatot terjesztett elő arra vonatkozóan, hogy Oroszország és Belarusz egyéni sportolói számára engedélyezzék a nemzetközi sportversenyeken való részvételt, de csak bizonyos feltételek mellett.

A két ország sportolói nem támogathatják “aktívan” Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletét, és semleges státuszban kell versenyezniük. Oroszországot és Belaruszt eltiltották a nemzetközi csapatversenyeken való részvételtől is.

Sztanyiszlav Pozdnyakov, az Orosz Olimpiai Bizottság (ROC) elnöke teljesen elfogadhatatlannak nevezte ezeket az ajánlásokat, mivel azok az orosz sport megosztottságához vezetnének. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő diszkriminatívnak minősítette a NOB ajánlásait.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó