2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

A jüan legyőzte a dollárt a moszkvai tőzsdén

A jüan-rubel kereskedés először előzte meg a dollár-rubel párost a moszkvai tőzsde csütörtöki adatai szerint.

A jüan-rubel kereskedésének összege 11:26 GMT-kor elérte a 45,37 milliárd rubelt (756 millió dollár), szemben a dollár-rubel kereskedéssel, amely 43,7 milliárd rubelt (729 millió dollár) tett ki.

Eközben az euró-rubel kereskedés értéke 49,9 milliárd rubelt (832 millió dollár) tett ki. A jüan-rubel páros július 29-én meghaladta az euró-rubel volumenét.

A jüan és más ázsiai devizák iránti fokozott érdeklődés az orosz befektetők körében a nyugati államok által Moszkva ukrajnai katonai műveletére válaszul bevezetett, példátlan szankciók közepette alakult ki.

A hónap elején a moszkvai tőzsde megkezdte a kínai jüanban denominált kötvények kereskedését, hogy több ázsiai befektetőt vonzzon. Az első kötvényt az orosz alumíniumgyártó Ruszal bocsátotta ki.

Moszkva átállította a “barátságtalan országokba” irányuló földgázexport fizetését rubelre, tovább erősítve az orosz valutát. Csütörtökön a rubel több mint kéthetes csúcsra emelkedett a dollárral és az euróval szemben, miközben az orosz részvények emelkedtek, amit a nyersolaj árának emelkedése és a közelgő adózási időszak is támogatott.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...