2022, december 5.
5.4 C
Budapest
-12.1 C
Moszkva

A Heineken a Coca-Cola helyébe lépne Oroszországban

A Heineken Oroszország vállalat több olyan márkát is bejegyeztetett, amelyek nevében szerepel a “cola” szó – jelentette hétfőn a Kommerszant című üzleti napilap a Szövetségi Akkreditációs Szolgálathoz benyújtott dokumentumokra hivatkozva.

A holland italóriás oroszországi részlege állítólag olyan védjegyeket jegyeztetett be, mint a Royal Cola Original, a Royal Cola Zero, a Tony Lemony Orange és a Tony Lemony Lemon, amelyek várhatóan a Coca-Cola és a PepsiCo által hagyott piaci űrt hivatottak betölteni, miután a szankciók miatt úgy döntöttek, hogy távoznak Oroszországból.

Az italok üveg- vagy műanyag palackokba, valamint alumíniumdobozokba kerülhetnének, és a Heineken tulajdonában lévő orosz gyárakban gyártanák őket.

A Heineken Oroszország harmadik legnagyobb sörgyártója, hét sörgyárat üzemeltet országszerte. A vállalat portfóliójába több mint 35 helyi és nemzetközi márka tartozik, köztük az Amstel, a Krušovice, az Affligem és a Gösser. Tavaly az országban elért bevétele 613 millió dollárt tett ki.

Márciusban a Heineken bejelentette, hogy leállítja az új beruházásokat és az Oroszországba irányuló exportot. Később a vállalat közölte, hogy a “jelenlegi környezetre” hivatkozva leállítja a Heineken termékek gyártását, reklámozását és értékesítését a szankciók sújtotta országban. A vállalat ígéretet tett arra, hogy a dolgozók biztonsága érdekében és “az államosítás kockázatának minimalizálása” érdekében folytatja csökkentett tevékenységét Oroszországban, amíg nem találnak vevőt az üzletágra.

Ezzel egy időben az amerikai üdítőital-óriás, a Coca-Cola bejelentette, hogy felfüggeszti oroszországi tevékenységét, csatlakozva a nyugati márkák kivonulásához az ukrajnai konfliktusra hozott szankciók miatt. A Coca-Cola 10 gyárat működtetett Oroszországban, ahol olyan üdítőitalokat gyártottak, mint a Fanta, a Sprite és a Schweppes, valamint olyan helyi márkákat, mint a Bonaqua, a Dobri, a Moja Szemja és a Rich juice.

A PepsiCo is hasonló lépéseket jelentett be, közölve, hogy felfüggeszti a Pepsi-Cola és más globális márkájú italok, köztük a 7UP és a Mirinda értékesítését Oroszországban. A vállalat azonban továbbra is értékesíti tejtermékeit, bébiételeit, gyümölcsleveit és snackjeit az országban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...