2023, december 7.
1.5 C
Budapest
-12.1 C
Moszkva

A Heineken a Coca-Cola helyébe lépne Oroszországban

A Heineken Oroszország vállalat több olyan márkát is bejegyeztetett, amelyek nevében szerepel a “cola” szó – jelentette hétfőn a Kommerszant című üzleti napilap a Szövetségi Akkreditációs Szolgálathoz benyújtott dokumentumokra hivatkozva.

A holland italóriás oroszországi részlege állítólag olyan védjegyeket jegyeztetett be, mint a Royal Cola Original, a Royal Cola Zero, a Tony Lemony Orange és a Tony Lemony Lemon, amelyek várhatóan a Coca-Cola és a PepsiCo által hagyott piaci űrt hivatottak betölteni, miután a szankciók miatt úgy döntöttek, hogy távoznak Oroszországból.

Az italok üveg- vagy műanyag palackokba, valamint alumíniumdobozokba kerülhetnének, és a Heineken tulajdonában lévő orosz gyárakban gyártanák őket.

A Heineken Oroszország harmadik legnagyobb sörgyártója, hét sörgyárat üzemeltet országszerte. A vállalat portfóliójába több mint 35 helyi és nemzetközi márka tartozik, köztük az Amstel, a Krušovice, az Affligem és a Gösser. Tavaly az országban elért bevétele 613 millió dollárt tett ki.

Márciusban a Heineken bejelentette, hogy leállítja az új beruházásokat és az Oroszországba irányuló exportot. Később a vállalat közölte, hogy a “jelenlegi környezetre” hivatkozva leállítja a Heineken termékek gyártását, reklámozását és értékesítését a szankciók sújtotta országban. A vállalat ígéretet tett arra, hogy a dolgozók biztonsága érdekében és “az államosítás kockázatának minimalizálása” érdekében folytatja csökkentett tevékenységét Oroszországban, amíg nem találnak vevőt az üzletágra.

Ezzel egy időben az amerikai üdítőital-óriás, a Coca-Cola bejelentette, hogy felfüggeszti oroszországi tevékenységét, csatlakozva a nyugati márkák kivonulásához az ukrajnai konfliktusra hozott szankciók miatt. A Coca-Cola 10 gyárat működtetett Oroszországban, ahol olyan üdítőitalokat gyártottak, mint a Fanta, a Sprite és a Schweppes, valamint olyan helyi márkákat, mint a Bonaqua, a Dobri, a Moja Szemja és a Rich juice.

A PepsiCo is hasonló lépéseket jelentett be, közölve, hogy felfüggeszti a Pepsi-Cola és más globális márkájú italok, köztük a 7UP és a Mirinda értékesítését Oroszországban. A vállalat azonban továbbra is értékesíti tejtermékeit, bébiételeit, gyümölcsleveit és snackjeit az országban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: Oroszország az ukrajnai győzelme után a NATO-t fogja megtámadni

Ha Oroszország győz az ukrajnai konfliktusban, akkor olyan helyzetbe kerülhet, hogy támadást indíthat a NATO ellen, amely globális konfliktust válthat ki az amerikai csapatok...

Ukrán képviselő: Ukrajna NATO-csatlakozásai reményei szertefoszlottak

Ukrajnának gyors NATO-csatlakozással kapcsolatos reményei szertefoszlottak - jelentette ki kedden a Telegramban Olekszij Honcsarenko, a Verhovna Rada (ukrán parlament) egyik tagja. Azt állította, hogy...

Reuters: Ukrajna új fegyver kívánságlistát adott át az Egyesült Államoknak

Az ukrán hadsereg egy listát adott ki azokról a fegyverekről, amelyeket a következő hónapokban szeretne megkapni Washingtontól, beleértve számos olyan új fegyvert, amelyek nem...
spot_img

Videó