2022, október 6.
9.5 C
Budapest
7.1 C
Moszkva
Array

A GOOGLE cég oroszországi innovációi

GoogleA Google óriáscég Google Ventures elnevezésű alapítványa az orosz gazdaság különböző ágazataiban fog pénzt invesztálni, többek között az IT-szektorba is. Érdeklődési köréhez új projektek tartoznak, amelyek nem kötődnek közvetlenül a Googlehez – jegyezte meg Vlagyimir Dolgov, a Google Russia feje.

A Google Ventures nem az egyes országok gazdaságába fektet be, hanem projektekbe. Az alapítvány három hónapos, tehát csak most kezdi el tevékenységét. A legkülönbözőbb ágazatokba fektet be: biológiába, biotechnológiába, nyelvészetbe.

 

Azonban Vlagyimir Dolgov hangsúlyozza, hogy a csúcstechnológiák fejlesztése Oroszországban e társaság egyik prioritása. Többek között hivatkozott Dmitrij Medvegyev orosz elnök nyilatkozatára, hogy 2015-re az Internet elterjedtségének szintjét az országban fel kell juttatni a 60 százalékos szintre. Ez teljesíthető feladat – vélekedik a Google oroszországi képviseletének vezetője.

Ha ezt a feladatot kitűzték és támogatják a legfelsőbb szinten, nem látom az okot, miért ne lehetne ezt megvalósítani. Annál is inkább, mert itt kettős feladatról van szó. Mi a digitális televízióról, az Internetről beszélünk Oroszország egész lakossága számára. A valóságban ezek egymással összefüggő dolgok, ugyanaz a kommunikációs csatorna.

A társaságnak két kutatóközpontja van – Moszkvában és Szentpéterváron, ahol mind Oroszország, mind más országok számára készülő fejlesztésekkel foglalkozó programozók dolgoznak. Vlagyimir Dolgov szerint a társaság aktívan fogja fejleszteni Oroszországban a szociálisan jelentős programokat. Többek között továbbra is grandokat biztosít különböző területeken kutató munkát folytató egyetemi hallgatóknak és tanároknak. A társaság legkomolyabb feladata azonban a szkolkovói projektben való részvétel, mivel Erik Schmidtet, a Google társaság igazgató tanácsának elnökét, fő ügyvezető igazgatóját a kuratórium tagjává nevezték ki.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Törökország a Donbasszból importál szenet

Az ásványkincsekben gazdag Donyecki Népköztársaságban (DNR) bányászott szenet Törökországba exportálják, ahonnan a közel-keleti és afrikai országokba kerül - közölte Vitalij Hocenko, a DNR miniszterelnöke...

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától – írja a a Foreign Policy

Csehország és Szlovákia megvonhatja támogatását Ukrajnától, mert az emelkedő energiaárak közepette belpolitikai zavarok várhatók - mondta Tim Gosling, a Foreign Policy magazin rovatvezetője. Szavai szerint...

Felmérés: tovább csökkent Ukrajna támogatottsága az EU-ban

Csökkent az Ukrajnának küldött fegyverek és az országból érkező menekültek befogadásának támogatottsága az uniós közvélemény körében - derült ki az Eupinions közvélemény-kutató intézet felméréséből....