2022, december 1.
3.2 C
Budapest
-12.8 C
Moszkva

A Gazprom is megerősítette, hogy holnaptól teljesen leáll az Északi Áramlat gázvezeték

A Gazprom orosz energiaipari óriásvállalat kedden hivatalosan is  megerősítette, hogy augusztus 31-től szeptember 3-ig karbantartás miatt szünetel a gázszállítás az Északi Áramlat-1 gázvezetéken keresztül.

A gázvezetéket üzemeltető Nord Stream AG adatai szerint augusztus 31-én moszkvai idő szerint 03:00 órától nem kötöttek szerződést gázszállításra.

A Gazprom korábban bejelentette, hogy az Északi Áramlat-1 gázvezetéken keresztül történő gázszállítások augusztus 31-től szeptember 2-ig teljesen leállnak az egyetlen üzemben maradt gázkompresszor-egység karbantartása miatt.

A javítások befejezését követően, és feltéve, hogy az egység nem mutat műszaki hibát, a gázszállítás napi 33 millió köbméterre, azaz a vezeték maximális kapacitásának 20 százalékára áll vissza.

Július óta az Északi Áramlat-1 gázvezeték több gázturbina leállása miatt csökkentett kapacitással üzemel. Az egyiket a gyártó Siemens Montrealba küldte javításra, és ott rekedt az ukrajnai konfliktus miatt Oroszországgal szemben bevezetett kanadai szankciók miatt. Németország kérésére Ottawa júliusban mentességet jelentett be a turbinák számára, és át is küldte az egyiket, de a Gazprom a dokumentáció szabálytalanságaira hivatkozva megtagadta az átvételt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...