2022, december 2.
2.6 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

The Hill: véget kell vetni a harcoknak, ha Ukrajna fennakar maradni független államként

Ha Ukrajna független államként akar fennmaradni, akkor a harcoknak véget kell vetni. Zelenszkij céljai elérhetetlenek – írja Harlan Uhlmann a The Hill című lapban.

“Az egyetlen értelmes eredmény valamiféle tárgyalás, és egy végrehajtható feltételekkel megkötött tűzszünet lenne a kezdet” – folytatta.

A szerző úgy véli, hogy a konfliktus lezárásának legjobb módja, ha meggyőzzük Vlagyimir Putyin orosz elnököt és Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt arról, hogy személyes érdekükben áll a rendezésre való törekvés. Ulman szerint Putyin talán egyetért ezzel, Zelenszkij azonban biztosan nem. Ezért, ha bármilyen megállapodásra kerül sor, a döntés nem maradhat csak Zelenszkij kezében. Zelenszkijnek meg kell értenie, hogy a háború befejezése elengedhetetlen ahhoz, hogy Ukrajna független államként fennmaradjon – írja Ulman.

A múltban az USA és a NATO a háborúk befejezése érdekében ráerőltette akaratát a vezetőkre: az USA Vietnamban, Afganisztánban és Irakban – mindegyik rosszul végződött. A NATO-nak volt némi sikere a Balkánon. Ezért van kockázat.

Az, hogy hogyan lehet elérni a háború befejezését, sziszifuszi kérdés. Mivel Biden elnök háborús bűnösnek bélyegezte Putyint, talán Recep Tayyip Erdogan török elnök lehet a legjobb közvetítő Moszkvával. Ukrajna esetében az USA-nak kell lennie. A Nyugatnak pedig elegendő hosszú távú támogatást és segélyt kell garantálnia Ukrajna számára, hogy biztosítsa függetlenségét. Ha ezt a folyamatot most kezdik el, az nem garantálja a sikert. De mi az alternatíva? – kérdezi a szerző.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: a NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve. "A...

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...