2022, június 29.
25.6 C
Budapest
17.7 C
Moszkva

A Gazprom csökkenti a gázszállításokat az Északi Áramlat gázvezetéken

A Gazprom az elhúzódó karbantartási munkálatokra hivatkozva csökkenti az Északi Áramlaton keresztüli szállításokat – közölte a cég hivatalos Telegram-csatornáján.

“A Gazprom a tervezett 167 millió köbméter üzemanyagból most legfeljebb napi 100 millió köbmétert tud szállítani az Északi Áramlaton keresztül – közölte a vállalat.

“Az Északi Áramlat gázvezeték gázellátása jelenleg napi 100 millió köbméterig (a tervezett napi 167 millió köbméterrel) biztosítható” – olvasható a vállalat a Telegram-csatornáján.

A szállítási mennyiség csökkenését a Portovaja kompresszorállomáson tapasztalható korlátozások okozták, mivel ott már csak három gázkompresszoregységet lehet használni, többek között a német Siemens késedelme miatt, amely nem tudta időben visszaszállítani a többi gázkompresszoregységet a karbantartásból.

A szállítások csökkenését a GPA nagyjavítási élettartamának kimerülése és a motorok műszaki hibái is befolyásolták – ezért az orosz felügyeleti hatóság, a Rosztyehnadzor ideiglenesen betiltotta a használatukat.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS