2023, január 27.
0.7 C
Budapest
-3.6 C
Moszkva

A Gazprom csökkenti a gázszállításokat az Északi Áramlat gázvezetéken

A Gazprom az elhúzódó karbantartási munkálatokra hivatkozva csökkenti az Északi Áramlaton keresztüli szállításokat – közölte a cég hivatalos Telegram-csatornáján.

“A Gazprom a tervezett 167 millió köbméter üzemanyagból most legfeljebb napi 100 millió köbmétert tud szállítani az Északi Áramlaton keresztül – közölte a vállalat.

“Az Északi Áramlat gázvezeték gázellátása jelenleg napi 100 millió köbméterig (a tervezett napi 167 millió köbméterrel) biztosítható” – olvasható a vállalat a Telegram-csatornáján.

A szállítási mennyiség csökkenését a Portovaja kompresszorállomáson tapasztalható korlátozások okozták, mivel ott már csak három gázkompresszoregységet lehet használni, többek között a német Siemens késedelme miatt, amely nem tudta időben visszaszállítani a többi gázkompresszoregységet a karbantartásból.

A szállítások csökkenését a GPA nagyjavítási élettartamának kimerülése és a motorok műszaki hibái is befolyásolták – ezért az orosz felügyeleti hatóság, a Rosztyehnadzor ideiglenesen betiltotta a használatukat.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az...

A kritikus infrastruktúrát ért súlyos károkról számoltak be Ukrajnában a mai rakétacsapások után

Ukrajnában a rakétacsapások energetikai létesítményeket rongáltak meg az ország középső, déli és délnyugati régiókban - közölte az Ukrenergo a Telegram-csatornáján. "A Dnyipropetrovszk régióban az egyik...

Szijjártó: háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálni

A nemzetközi közösségnek háborús retorika helyett a béketeremtésre kellene fókuszálnia, az ukrajnai fegyveres konfliktus elhúzódását, eszkalációját kockáztató intézkedések helyett mielőbb párbeszédre lenne szükség -...