2022, augusztus 20.
20.5 C
Budapest
16.3 C
Moszkva
Array

A franciák után olasz és magyar képviselők is a Krím félszigetre utaznak

Olasz parlamenti képviselők egy csoportja ősszel Oroszországba, azon belül Moszkvába és a Krím félszigetre látogat – tudta meg a Kommerszant című napilap. Manlio Di Stefano az Öt Csillag Mozgalom és az olasz parlament Külügyi Bizottságának tagja elmondta, hogy az utazást október elejére tervezik, amelyen 8-10 képviselő vesz részt. A csoportot Alessandro Di Battista vezeti majd, aki szintén tagja a Külügyi Bizottságnak.

A Kommerszant úgy értesült, hogy az olasz küldöttséget Andrej Klimov a Duma nemzetközi kapcsolatok bizottságának alelnöke hívta meg a Krím félszigetre és Moszkvába. Klimov azzal a céllal invitálta az olaszokat a Krímre, hogy első kézből tájékozódjanak arról, hogyan élnek az emberek a félszigeten a 2014 márciusában megtartott népszavazás óta.

Magyar képviselő is utazik

A lap úgy tudja, hogy Gyöngyösi Márton a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának alelnöke, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselője is kész ellátogatni a Krím félszigetre. A magyar képviselő elmondta, hogy folyamatosan kapcsolatban állnak a félsziget hatóságával. Hozzátette, hogy a látogatás pontos időpontjáról még folyik az egyeztetés.

{sl_advpoll id=’9′ width=’250′ center=’1′ title=’Számít a véleménye!’}

A franciák voltak az elsők

A krími utazásban részt vett francia képviselők törvényesnek minősítik Krím újraegyesülését Oroszországgal. „Azok után, amit hallottunk megértettük, hogy Krím visszatérése Oroszországba törvényes volt. Időre van szükség, hogy legyőzzük ezt a kialakult képet, de ígérem mindenkinek, hogy mindenkihez eljuttatjuk a krími helyzet igazságát” – mondta Thierry Mariani.

Hozzátette, hogy a krími látogatása után októberben egy újabb küldöttséggel Oroszországba utazik – írja a TASS a France info rádióra hivatkozva. „Egy tíztagú küldöttséget vezettem a Nemzeti gyűlés képviselőiből és szenátoraiból. Ehhez az utazáshoz sokkal több ember akart csatlakozni, de vissza kellett utasítanom őket.”

Nyugati tiltakozás

Franciaország, Németország és Ukrajna is tiltakozott a francia képviselők látogatása miatt. Álláspontjuk szerint a francia küldöttség krími látogatása a nemzetközi jog megsértésének tekinthető.

Orosz Hírek

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán nacionalista Kraken egység kivégzett 100 ukrán katonát

Mintegy 100 ukrán katonát végeztek ki a "Kraken" ezred nacionalista harcosai, mert elhagyták állásaikat - közölte az orosz védelmi minisztérium pénteki napi tájékoztatóján. Miután az...

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...