2022, szeptember 25.
13.3 C
Budapest
7.1 C
Moszkva
Array

A francia Total olajtársaság folytatja az Oroszországgal való együttműködést

A francia Total olajtársaság folytatja az Oroszországgal való együttműködést

A francia Total olajtársaság folytatja az Oroszországgal való együttműködő kapcsolatok folyamatának promócióját, melyek a hétfőn, tragikus repülőgép-szerencsétlenségben között elhunyt Christophe de Margerie vezérigazgató által voltak megkezdve és folytatva.

Christophe de Margerie a moszkvai Vnukovo repülőtéren szenvedett tragikus balesetet október 2O-án. Október 21.-én kedden egy magas rangú Total szóvivő arról tájékoztatta a párizsi orosz nagykövetet, hogy a társaság folytatni óhajtja az elhunyt Christophe de Margerie által képviselt baráti kapcsolatokat Moszkvával.

Alexander Orlov franciaországi orosz nagykövet arról tájékoztatta a TASS orosz hírügynökséget, hogy Michael Borrell, a Total európai- és ázsiai ügyekért felelős alelnöke köszönetét nyilvánította a Christophe de Margerie tragikus halálért való orosz részvétért és elmondta a nagykövetnek, hogy a Total folytatja a Christophe de Margerie által megkezdett és képviselt irányt és a társaság változatlanul folytatja a munkát Oroszországban és a Christophe de Margerie által megkezdett projekteket végigviszik.

Kedden Vlagymir Putyin orosz elnök táviratot küldött Francois Hollande francia elnöknek és elmondta: a Total néhai elnök-vezérigazgatója, a kiváló francia üzletember Christophe de Margerie számos nagy oroszországi projekt kezdetének élén állt amelyek megalapozták a gyümölcsöző és hosszú távú együttműködést a két állam között az energia-szektorban.

“Mi elveszítettük országunk egy barátját és és a legmelegebb emlékeinkben őrizzük meg emlékét” – mondotta Putyin

A négyüléses Falcon 5O-es üzleti repülőgép Párizsba indult Moszkvából a tragédia napján és a felszállás pillanatában történt a szerencsétlenség a Vnukovo-3 üzleti kifutópályán október 2P-án éjjel.

A gép a kifutópályára zuhant, Christophe de Margerie, a légiutas-kísérő és a két pilóta azonnal elhunyt.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Amerikai rakétákhoz átalakított ukrán MiG-29-eseket lőttek le az orosz harci gépek

Orosz harci repülőgépek lelőttek két ukrán MiG-29-es harci gépet, amelyeket amerikai gyártmányú radarelhárító fegyverek kilövésére módosítottak - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. A minisztérium...

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...