2023, március 20.
14.8 C
Budapest
3.6 C
Moszkva
Array

A francia Total olajtársaság folytatja az Oroszországgal való együttműködést

A francia Total olajtársaság folytatja az Oroszországgal való együttműködést

A francia Total olajtársaság folytatja az Oroszországgal való együttműködő kapcsolatok folyamatának promócióját, melyek a hétfőn, tragikus repülőgép-szerencsétlenségben között elhunyt Christophe de Margerie vezérigazgató által voltak megkezdve és folytatva.

Christophe de Margerie a moszkvai Vnukovo repülőtéren szenvedett tragikus balesetet október 2O-án. Október 21.-én kedden egy magas rangú Total szóvivő arról tájékoztatta a párizsi orosz nagykövetet, hogy a társaság folytatni óhajtja az elhunyt Christophe de Margerie által képviselt baráti kapcsolatokat Moszkvával.

Alexander Orlov franciaországi orosz nagykövet arról tájékoztatta a TASS orosz hírügynökséget, hogy Michael Borrell, a Total európai- és ázsiai ügyekért felelős alelnöke köszönetét nyilvánította a Christophe de Margerie tragikus halálért való orosz részvétért és elmondta a nagykövetnek, hogy a Total folytatja a Christophe de Margerie által megkezdett és képviselt irányt és a társaság változatlanul folytatja a munkát Oroszországban és a Christophe de Margerie által megkezdett projekteket végigviszik.

Kedden Vlagymir Putyin orosz elnök táviratot küldött Francois Hollande francia elnöknek és elmondta: a Total néhai elnök-vezérigazgatója, a kiváló francia üzletember Christophe de Margerie számos nagy oroszországi projekt kezdetének élén állt amelyek megalapozták a gyümölcsöző és hosszú távú együttműködést a két állam között az energia-szektorban.

“Mi elveszítettük országunk egy barátját és és a legmelegebb emlékeinkben őrizzük meg emlékét” – mondotta Putyin

A négyüléses Falcon 5O-es üzleti repülőgép Párizsba indult Moszkvából a tragédia napján és a felszállás pillanatában történt a szerencsétlenség a Vnukovo-3 üzleti kifutópályán október 2P-án éjjel.

A gép a kifutópályára zuhant, Christophe de Margerie, a légiutas-kísérő és a két pilóta azonnal elhunyt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Szijjártó Péter: Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításokban

Magyarország nem vesz részt az ukrajnai lőszerszállításban, ugyanakkor nem is akadályozza az Európai Unió többi országát abban, hogy így tegyenek, ezért a kormány a...

Cseh elnök: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét...

Asia Times: az USA elveszíti befolyását, mert alábecsülte Oroszországot

A vezető amerikai külpolitikai szakértők nemrégiben zárt ajtók mögött tartott konferenciáján kiderült, hogy Ukrajna a Nyugat minden erőfeszítése ellenére is a kimerítő konfliktus vereségét...
spot_img

Videó