2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva
Array

Ukrajna készen áll fizetni az orosz gázért

Ukrajna abban bízik, hogy reverz szállításban 1-2 milliárd köbméter földgázt kaphat az EU-ból és 2 milliárd köbmétert pedig Oroszországból.

Ukrajna beleegyezett abba, hogy megfizesse az oroszok felé fennálló lejárt hátralékos földgáz-tartozását – erről ideiglenes szerződés is született kedden, mondta el Yuri Prodau ukrán energia – és szénipari miniszter újságíróknak.

“készen állunk fizetni , előre-fizetéses rendszerben de az előre-fizetéses rendszer még nincsen teljesen kidolgozva” – mondta el. Egyúttal Ukrajna megpróbál financiális forrásokat találni, hogy a gázért az Európai Bizottsággal közösen fizethessen.

Ukrajna abban bízik, hogy reverz szállításban 1-2 milliárd köbméter földgázt kaphat az EU-ból és 2 milliárd köbmétert pedig Oroszországból.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó