2023, február 2.
4.7 C
Budapest
-0.7 C
Moszkva

A francia Danone elhagyja az orosz piacot, a döntésből eredő veszteség mintegy 1 milliárd euró

A francia Danone pénteken bejelentette, hogy vevőt keres a tejtermékekkel és növényi élelmiszerekkel foglalkozó egységének oroszországi tevékenységére, hozzátéve, hogy az eladás több mint 970 millió dolláros veszteséget eredményezhet.

“Ez a legjobb lehetőség a hosszú távú helyi üzletmenet folytonosságának biztosítására” – áll a vállalat közleményében. Közölte, hogy az orosz tejipari egység az év első kilenc hónapjában a csoport nettó árbevételének mintegy 5%-át tette ki.

A Danone nem közölte, hogy kinek adja át oroszországi üzletágát, egy, az ügyhöz közel álló forrás azonban a Reutersnek azt mondta, hogy a cég megtarthatja részesedését a tejipari üzletágban.

“Az igazgatótanács most indított el egy folyamatot, amely egy olyan tranzakcióhoz vezet, amely lehet teljes vagy részleges eladás” – mondta a forrás állítólag, hozzátéve, hogy a cél az, hogy az üzletágat ne üzemeltessék tovább.

Márciusban a vállalat közölte, hogy továbbra is gyártani fogja az alapvető tejtermékeket és csecsemőtápszereket Oroszországban, de a szankciók közepette az egyéb kapcsolatokat megszakította az országgal.

Akkor azt közölte, hogy minden oroszországi befektetését megszünteti, és nem vesz fel készpénzt, osztalékot vagy nyereséget az ottani üzleti tevékenységéből.

A vállalat tulajdonában van az ország első számú tejipari márkája, a Prosztokvasino, 12 gyártóüzemmel és 8000 alkalmazottal. A cég 1992 óta működött Oroszországban.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Amíg Zelenszkij Ursulával parádézik Kijevben, az orosz erők átvették az ellenőrzést Mikolajivka felett is

Az orosz erők ellenőrzésük alá vonták a DNR-ben lévő Nyikolajevka (ukránul: Mikolajivka) települést - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport alapítójának sajtószolgálata a Telegram-csatornáján. "A harcok...

Két amerikai rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Donyec környéki, valamint a donyecki régióban és Zaporozsje irányában folytatott orosz támadóműveletekről, valamint két amerikai gyártmányú sorozatvető Kramatorszk környékén történt megsemmisítésről számolt be egyebek...

Orosz tankvadász robotok érkeztek a Donbasszba (videó)

Négy Marker robot érkezett a Donbasszba, szigorúan a menetrend szerint - írta Telegram-csatornáján Dmitrij Rogozin, a Cár Farkasok különleges katonai tanácsadó csoport vezetője. "Megkezdjük a...