2023, március 29.
2.1 C
Budapest
4.7 C
Moszkva
Array

A férfipólósok Kazahsztánnal, a nők Kínával kezdenek Kazanyban

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott Kazahsztán legjobbjaival, a 2013-ban vb-bronzérmes női csapat pedig Kína nemzeti együttesével kezd a nyári, oroszországi vizes világbajnokságon.

 

A hazai szövetség szerdai közlése szerint a magyar-kazah mérkőzést július 27-én rendezik, a magyar-kínai összecsapást pedig a pólótorna nyitónapján, július 26-án játsszák.

A 16-16 válogatott alkotta mezőnyt mindkét nemnél négycsapatos csoportokba sorsolták, a Benedek Tibor szövetségi kapitány irányította férfi gárda négyesében vannak még a kazahok mellett a dél-afrikaiak és az argentinok, a Merész András vezette női csapat pedig a kínaiakon kívül az oroszokkal és a franciákkal küzd meg Kazanyban.

A négyesekből az első helyezettek automatikusan továbbjutnak a negyeddöntőbe, a negyedikek ugyanakkor csak a 13-16. helyért folytathatják szereplésüket. A második és harmadik helyezettek keresztbejátszanak egymással. Méghozzá úgy, hogy az A csoport másodikja a B csoport harmadikjával, az A jelű négyes harmadikja pedig a B csoport másodikjával találkozik, míg a másik ágon a C és a D csoportok másodikjai és harmadikjai játszanak keresztbe hasonlóképpen.

A férfiaknál a C csoport első helyének biztos várományosaként a magyar válogatott az A2/B3 meccs győztesével kerülhet össze a negyeddöntőben, míg a nőknél csoportgyőzelem esetén a magyar csapat az A3/B2 mérkőzés nyertesével játszhatna a legjobb nyolc között.

A csoportmeccseken születhet döntetlen, míg az egyenes kieséses rendszerben döntetlen esetén büntetők határoznak a győztesről.

A csoportbeosztások:
    férfiak:
A csoport: Horvátország, Brazília, Kanada, Kína
B csoport: Görögország, Egyesült Államok, Olaszország, Oroszország
C csoport: Dél-Afrika, Magyarország, Argentína, Kazahsztán
D csoport: Szerbia, Japán, Montenegró, Ausztrália
    nők:
A csoport: Kanada, Kazahsztán, Új-Zéland, Spanyolország
B csoport: Ausztrália, Dél-Afrika, Görögország, Hollandia
C csoport: Brazília, Japán, Egyesült Államok, Olaszország
D csoport: Magyarország, Oroszország, Kína, Franciaország

A magyarok csoportmeccsei (a hazai szövetség honlapja alapján):    
    férfiak:
július 27., hétfő, 16:50 ó: Magyarország-Kazahsztán
július 29., szerda, 11:30 ó: Dél-afrikai Köztársaság – Magyarország
július 31., péntek, 8:50 ó: Magyarország-Argentína
    nők:
július 26., vasárnap, 18:10 ó: Magyarország-Kína
július 28., kedd, 16:50 ó: Magyarország-Oroszország
július 30., csütörtök, 10:10 ó: Magyarország-Franciaország

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó