2022, augusztus 14.
29.9 C
Budapest
24.5 C
Moszkva

A Donbasszban a helyzet romlik, az eszkaláció elkerülhetetlen

Kijev továbbra is nagy számban vonultat fel haditechnikát és élőerőt a Donbasszban – mondta el Rogyion Mirosnyik, a Luganszki Népköztársaság (LNR) minszki főtárgyalója a „Rosszija 1” közszolgálati televízió adásában írja.

Mirosnyik arról is beszámolt, hogy az ukrán hadsereg, robotrepülők segítségével, állandó felderítést végez. Mint mondta: abból ítélve, ami az utóbbi napokban a frontvonalon történik, bízvást megjósolható egy újabb konfliktus gyors eszkalációja.

„Figyelemmel követve mindazokat a fejleményeket, amik a Donbasszban végbemennek, én azt nem venném magamra, hogy megjósoljam az eszkaláció alakulását. Ám az EBESZ most harci technika felvonultatását rögzíti. És nem egyszerűen pár egységnyi technika összevonásáról van szó, hanem százakéról. Még 2014-ből sem emlékszem arra, hogy a tűzszüneti elválasztó vonalra ilyen mennyiségben vonultattak volna föl haditechnikát.

Rotáció folyik (A tűzszüneti megállapodás a csapatok és fegyverzetek cseréjét sem engedélyezi.), az ellenség élőerőt vonultat föl. Mindez látható, az orrunk előtt zajlik. Újabban arról kapunk híreket, hogy nagy számban vetnek be robotrepülőket a határaink mentén, szakadatlanul folyik a felderítői adatok gyűjtése. Állandóan fokozzák a feszültséget, ami már tapintható. És nem látok olyan tendenciát, ami ennek csökkenésére utalna.

Mint emlékezetes, hétfőn tüzérségi tűz érte Gorlovka északi részét. Így a Gorlovka északi részén lévő Golmovszkij település áram nélkül maradt. (A nap folyamán sikerült helyreállítani az áramellátást.) Károk érték az iskola épületét és több lakóházat is. Az ukrán hadsereg ágyútüze következtében eltörött egy alacsony nyomású gázvezeték, két személygépkocsi megrongálódott.

Forrás: NewsFront

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Harkov megyei település elfoglalását jelentette be az orosz katonai szóvivő

A Harkov megyei Udi település elfoglalásáról tett bejelentést Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve. A tábornok azt mondta, hogy...

Kijev is reagált a részeg ukrán diplomaták bécsi autóbalesetére

Az ukrán diplomáciai személyzet egy közlekedési balesetet okozott Bécsben, amelyben a sofőr megpróbált elmenekülni a helyszínről, és megtagadta, hogy a rendőrség alkoholtesztet végezzen rajta. Az...

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...