2023, március 24.
12.5 C
Budapest
7.5 C
Moszkva

A Donbasszban a helyzet romlik, az eszkaláció elkerülhetetlen

Kijev továbbra is nagy számban vonultat fel haditechnikát és élőerőt a Donbasszban – mondta el Rogyion Mirosnyik, a Luganszki Népköztársaság (LNR) minszki főtárgyalója a „Rosszija 1” közszolgálati televízió adásában írja.

Mirosnyik arról is beszámolt, hogy az ukrán hadsereg, robotrepülők segítségével, állandó felderítést végez. Mint mondta: abból ítélve, ami az utóbbi napokban a frontvonalon történik, bízvást megjósolható egy újabb konfliktus gyors eszkalációja.

„Figyelemmel követve mindazokat a fejleményeket, amik a Donbasszban végbemennek, én azt nem venném magamra, hogy megjósoljam az eszkaláció alakulását. Ám az EBESZ most harci technika felvonultatását rögzíti. És nem egyszerűen pár egységnyi technika összevonásáról van szó, hanem százakéról. Még 2014-ből sem emlékszem arra, hogy a tűzszüneti elválasztó vonalra ilyen mennyiségben vonultattak volna föl haditechnikát.

Rotáció folyik (A tűzszüneti megállapodás a csapatok és fegyverzetek cseréjét sem engedélyezi.), az ellenség élőerőt vonultat föl. Mindez látható, az orrunk előtt zajlik. Újabban arról kapunk híreket, hogy nagy számban vetnek be robotrepülőket a határaink mentén, szakadatlanul folyik a felderítői adatok gyűjtése. Állandóan fokozzák a feszültséget, ami már tapintható. És nem látok olyan tendenciát, ami ennek csökkenésére utalna.

Mint emlékezetes, hétfőn tüzérségi tűz érte Gorlovka északi részét. Így a Gorlovka északi részén lévő Golmovszkij település áram nélkül maradt. (A nap folyamán sikerült helyreállítani az áramellátást.) Károk érték az iskola épületét és több lakóházat is. Az ukrán hadsereg ágyútüze következtében eltörött egy alacsony nyomású gázvezeték, két személygépkocsi megrongálódott.

Forrás: NewsFront

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó