2023, március 24.
10.1 C
Budapest
6.1 C
Moszkva

Putyin követelte: Ukrajna „katonai célú kiaknázásakor” vessenek számot Oroszország aggodalmaival is

Oroszország elvárja, hogy azok az erők, amelyek hozzáláttak Ukrajna katonai célokból történő kiaknázásához, komolyan vessenek számot majd Moszkva aggodalmaival is – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök.

„Látjuk, hogy hozzáláttak az ukrán terület katonai célú hasznosításához. Nos, ez az, ami minket nyugtalanít. Erről én már szóltam. És úgy gondolom, hogy aggodalmainkat végső soron meghallják majd azok, akik ezeket az aggodalmakat okozták. És nem Ukrajna okozza ezeket az aggodalmakat. Hanem azok az emberek, akik Ukrajna területét ily módon igénybe veszik” – idézi Putyin szavait a TASZSZ.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”26593″]

Az államfő szerint Oroszország számára nem az a fontos, hogy egy szomszédos ország – esetünkben Ukrajna – hogyan szervezi meg külpolitikai élettevékenységét, miképpen alakítja ki külpolitikai irányultságát. „Számunkra az a fontos, hogy ne okozzon számunkra problémákat, ne idézzen föl számunkra veszélyeket” – jegyezte meg Putyin. (Az orosz elnök több interjúban is elmagyarázta: mi késztette az orosz-ukrán kapcsolatoknak szentelt, nagy lélegzetű tanulmányának megírására. Ez a rövid cikk is részlet az egyik ilyen interjúból.)

„Erősen remélem és elvárom, hogy aggodalmainkat komolyan vegyék” – hangsúlyozta az orosz állam vezetője.
Emlékeztetőül: Ukrajna Nyikolajev megyéjében hétfőn, „Kozák buzogány-2021” elnevezéssel nemzetközi hadgyakorlat kezdődött, amelyen, ukrán katonai egységek mellett amerikai, brit, kanadai és svéd katonák is részt vesznek.

Amellett, június 28 és július 10. között a Fekete-tenger térségében került sor a „Sea Breeze-2021”hadgyakorlatra, amelyen 32 országból – közöttük Ukrajnából, az Egyesült Államokból, Kanadából, Nagy-Britanniából, Hollandiából, Romániából, Bulgáriából, Görög- és Törökországból, valamint Lettországból – érkezett, mintegy 5 ezer katona, 40 repülőgép és 32 hajó vett részt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Prigozsin cáfolja a Bloomberg értesülését a Wagner ukrajnai tevékenységéről

A Wagner katonai magáncég nem tervezi, hogy visszavenne ukrajnai tevékenységéből - közölte csütörtökön az alapító, Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember. Korábban ugyanezen a napon a...

Kijev fekete listára tette az osztrák a Raiffeisen Bankot, mert nem vonul ki Oroszországból

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) felvette a Raiffeisen Bank International osztrák bankcsoportot a "háborús szponzorok" nemzetközi listájára. "A NAZK a Raiffeisen Bank International osztrák...

Az oroszok cáfolták az ukrán sajtóhíreket, miszerint kivonultak Nova Kahovkából

Vlagyimir Szaldo, a Herszon régió megbízott kormányzója cáfolta az orosz katonák Novaja Kkhovkából (Nova Kahovka) való kivonulásáról szóló ukrán sajtóinformációkat. "Hivatalosan kijelentem, hogy Novaja Kahovkában,...
spot_img

Videó