2022, augusztus 19.
36.3 C
Budapest
25.9 C
Moszkva

Putyin követelte: Ukrajna „katonai célú kiaknázásakor” vessenek számot Oroszország aggodalmaival is

Oroszország elvárja, hogy azok az erők, amelyek hozzáláttak Ukrajna katonai célokból történő kiaknázásához, komolyan vessenek számot majd Moszkva aggodalmaival is – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök.

„Látjuk, hogy hozzáláttak az ukrán terület katonai célú hasznosításához. Nos, ez az, ami minket nyugtalanít. Erről én már szóltam. És úgy gondolom, hogy aggodalmainkat végső soron meghallják majd azok, akik ezeket az aggodalmakat okozták. És nem Ukrajna okozza ezeket az aggodalmakat. Hanem azok az emberek, akik Ukrajna területét ily módon igénybe veszik” – idézi Putyin szavait a TASZSZ.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”26593″]

Az államfő szerint Oroszország számára nem az a fontos, hogy egy szomszédos ország – esetünkben Ukrajna – hogyan szervezi meg külpolitikai élettevékenységét, miképpen alakítja ki külpolitikai irányultságát. „Számunkra az a fontos, hogy ne okozzon számunkra problémákat, ne idézzen föl számunkra veszélyeket” – jegyezte meg Putyin. (Az orosz elnök több interjúban is elmagyarázta: mi késztette az orosz-ukrán kapcsolatoknak szentelt, nagy lélegzetű tanulmányának megírására. Ez a rövid cikk is részlet az egyik ilyen interjúból.)

„Erősen remélem és elvárom, hogy aggodalmainkat komolyan vegyék” – hangsúlyozta az orosz állam vezetője.
Emlékeztetőül: Ukrajna Nyikolajev megyéjében hétfőn, „Kozák buzogány-2021” elnevezéssel nemzetközi hadgyakorlat kezdődött, amelyen, ukrán katonai egységek mellett amerikai, brit, kanadai és svéd katonák is részt vesznek.

Amellett, június 28 és július 10. között a Fekete-tenger térségében került sor a „Sea Breeze-2021”hadgyakorlatra, amelyen 32 országból – közöttük Ukrajnából, az Egyesült Államokból, Kanadából, Nagy-Britanniából, Hollandiából, Romániából, Bulgáriából, Görög- és Törökországból, valamint Lettországból – érkezett, mintegy 5 ezer katona, 40 repülőgép és 32 hajó vett részt.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Oliver Stone betiltott filmjéről: Ukrajna Lángokban

Az ukrajnai konfliktus, nem meglepően, rendkívüli figyelmet kap a médiában. Sajnos Ukrajna történelme nem kerül terítékre, holott ilyenkor fontos lenne, mert az események, természetesen,...

Több mint 90 külföldi zsoldost semmisítettek meg az orosz cirkálórakéták

Több tucatnyi, Kijev oldalán Moszkva ellen harcoló külföldi zsoldost öltek meg az északkelet-ukrajnai Harkov városában egy katonai tábor elleni támadásban - közölte csütörtökön az...

Videózott a kanadai zsoldos az ukrán fronton, majd elmenekült Ukrajnából

A nemrégiben Herszon közelében végrehajtott bevetés - amelyet részben a National Post rendelkezésére bocsátott, a harci káoszról készült egyperces videófelvétel is megörökít - Paul...