2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Putyin új feltételeket szabott Ukrajna számára

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette: nem ellenzi, hogy az ukránok létrehozzák saját államukat. De csak azon határok között, amely határai Ukrajnának a Szovjetunióhoz való csatlakozásakor megvoltak.

Még egy feltételre is emlékeztetett. Erről Anatolij Szobcsak, az új Oroszország közéleti személyisége, Pétervár első polgármestere beszélt.

„Neki az volt a véleménye: a Szovjetuniót létrehozó köztársaságoknak – miután saját maguk mondták fel az 1922-es szerződést – azon határok közé kell visszavonulniuk, amely határokkal ők a Szovjetunióhoz csatlakoztak” – idézte föl szavait Putyin.

Az orosz elnök közölte: más szavakkal ezt úgy kell kifejezni, hogy „azzal menjetek, amivel jöttetek”. Minden más területi gyarapodás ugyanis megbeszélések tárgya kell hogy legyen.

Forrás: NewsFront

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó