2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva
Array

A csütörtökön tartott Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) rendkívüli üléséről

Pjotr Poroshenko ukrán elnök a csütörtökön összehívott Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) rendkívüli ülésén a következő napirendi pontokat szedte sorba:

 

 

1, Sorkötelezettség visszaállításának szükségessége az utánpótlás biztosítása céljából

 

2, Fellépés a tömeges dezertálások ellen – “”Az Ilovajsk alatt kialakult helyzetért a teljes felelősséget annak a két seregtestnek a tagjai és parancsnokai viselik, akik önhatalmúlag elhagyták állásaikat, veszélybe sodorva ezzel bajtársaik életét” (állítólag több százan dezertáltak, de erről nincs megbíható adat – a szerk. )

 

3, Poroshenko kijelentette, hogy kelet-Ukrajnába orosz reguláris csapatok vonultak be – elmondta hogy ezek az egységek szakadárok megsegítésére érkeztek. (fényképes bizonyítékokat illetőleg egyáltalán bármilyen típusú bizonyítékot, amire kijelentését alapozza, nem tárt a közönsége elé az elnök)

“A terrorista banda megmentésére hadoszlopok hatoltak be Oroszországból nehézfegyverzettel, nagy mennyiségű egyéb fegyverekkel és az orosz reguláris hadsereg katonáival azon a határszakaszon, amelyet a felkelők tartanak ellenőrzés alatt” – mondta Poroshenko

 

4, Poroshenko kijelentette “a kelet-ukrajnai helyzet rendkívül súlyossá vált, de ellenőrzés alatt tartható” Arra kért mindenkit, hogy ne essen pánikba, hogy “hideg fejjel és józan ésszel” hozzák meg a közös döntéseket a további lépésekről.

 

5, Ukrajna képes az önvédelemre: Poroshenko kijelentette, ez nem kétséges

 

6, Poroshenko elnök az ukrán határőrszolgálat vezetésének feladatául szabta a kelet-ukrajnai határátkelők újbóli megnyitását, és megállapodást az oroszokkal a közös ukrán-orosz járőrözésről.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó