2022, augusztus 13.
19.9 C
Budapest
14.6 C
Moszkva
Array

A Coca-Cola szerint is Oroszország része a Krím félsziget

Teljes volt a zűrzavar a Coca-Cola oroszországi leányvállalatának közösségi oldalán, miután a cég egy karácsonyi üdvözlőlapot tett közzé Oroszország térképével.

December 30-án a legnépszerűbb orosz közösségi oldalon a Vk.com-on (az orosz Facebook) a cég először lefelejtette a térképről Kalinyingrádot, a Kuril-szigeteket és a Krím félszigetet. A felhasználók felháborodása miatt azonnal törölték a bejegyzést, majd kedden már a korábban “lefelejtett” területekkel bővített térképet tettek közzé. A cég elnézést kért a tévedésért, de később ezt a bejegyzést is törölték.

Ukrajnában nem hagyták szó nélkül

Az ukrán szélsőséges Szabadság (Szvoboda) párt vezetője Oleh Tyahnibok a Coca-Cola betiltását követelte Ukrajnában. “Azonnal be kell tiltani ezt az amerikai céget, amely Oroszország részeként ismeri el a Krím félszigetet” – írta a párt vezetője a Facebookon.

Nem a Coca-Cola az első

Az amerikai cég nem az első, amelyik Oroszország részeként ábrázolta térképén a Krím félszigetet. 2015 októberében a világ egyik vezető egyetemi kiadója az Oxford University Press tankönyveiben is Oroszország részeként említik a félszigetet.

Szintén októberben a francia Larousse kiadó olyan 2016-os társadalmi-gazdasági világatlaszt jelentetett meg, amely szerint a Krím-félsziget nem Ukrajna része.

A Krím félsziget és Szevasztopol város polgárai 2014 március 16-án megtartott népszavazáson döntöttek úgy, hogy elszakadnak Ukrajnától.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...