2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

A brit külügyminiszter arra biztatja a Nyugatot, hogy ne mutassa a fáradtság jeleit Ukrajna miatt

A Nyugatnak nem szabad a fáradtság jeleit mutatnia az ukrán válság közepette – jelentette ki Liz Truss brit külügyminiszter az El Pais című spanyol napilapban megjelent interjúban.

“Európában sokan támogatják Ukrajnát” – mondta a külügyminiszter – “pénteken beszéltem a Hetek csoportjának (G7) minisztereivel, és mindannyian egyetértettünk abban, hogy Ukrajnának minden támogatást meg kell adni, amire szüksége van, és meg kell szigorítani az Oroszország elleni szankciókat”. “De ebben a válságban nagyon fontossá vált az egység, amit tanúsítottunk” – tette hozzá – “Arra kérem önöket, hogy tartsák fenn ezt (az egységet – szerk.), és ne mutassák a fáradtság jeleit vagy a feladás vágyat”.

Truss szerint a NATO válasza az Ukrajna körül kialakult helyzetre “az kell legyen, hogy növelje jelenlétét [Kelet-Európában], és azt állandóvá tegye”. Úgy véli továbbá, hogy a nyugati csapatoknak “minden lehetséges eshetőségre fel kell készülniük”.

“Nem lehet kényelmetlen békénk azzal, hogy Oroszország továbbra is jelen van Ukrajnában” – érvelt a miniszter – “Úgy vélem, hogy Ukrajna minden területét jogtalanul megszállták. <…> Végső soron arról van szó, hogy az ukránok mit akarnak”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én közölte, hogy a Donbassz köztársaságok vezetőinek kérésére különleges katonai művelet végrehajtásáról döntött, ami után az Egyesült Államok, az EU, az Egyesült Királyság, valamint néhány további állam szankciókat vezetett be orosz természetes és jogi személyek ellen.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó