2022, augusztus 14.
21 C
Budapest
18.5 C
Moszkva

A brit külügyminiszter arra biztatja a Nyugatot, hogy ne mutassa a fáradtság jeleit Ukrajna miatt

A Nyugatnak nem szabad a fáradtság jeleit mutatnia az ukrán válság közepette – jelentette ki Liz Truss brit külügyminiszter az El Pais című spanyol napilapban megjelent interjúban.

“Európában sokan támogatják Ukrajnát” – mondta a külügyminiszter – “pénteken beszéltem a Hetek csoportjának (G7) minisztereivel, és mindannyian egyetértettünk abban, hogy Ukrajnának minden támogatást meg kell adni, amire szüksége van, és meg kell szigorítani az Oroszország elleni szankciókat”. “De ebben a válságban nagyon fontossá vált az egység, amit tanúsítottunk” – tette hozzá – “Arra kérem önöket, hogy tartsák fenn ezt (az egységet – szerk.), és ne mutassák a fáradtság jeleit vagy a feladás vágyat”.

Truss szerint a NATO válasza az Ukrajna körül kialakult helyzetre “az kell legyen, hogy növelje jelenlétét [Kelet-Európában], és azt állandóvá tegye”. Úgy véli továbbá, hogy a nyugati csapatoknak “minden lehetséges eshetőségre fel kell készülniük”.

“Nem lehet kényelmetlen békénk azzal, hogy Oroszország továbbra is jelen van Ukrajnában” – érvelt a miniszter – “Úgy vélem, hogy Ukrajna minden területét jogtalanul megszállták. <…> Végső soron arról van szó, hogy az ukránok mit akarnak”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én közölte, hogy a Donbassz köztársaságok vezetőinek kérésére különleges katonai művelet végrehajtásáról döntött, ami után az Egyesült Államok, az EU, az Egyesült Királyság, valamint néhány további állam szankciókat vezetett be orosz természetes és jogi személyek ellen.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...

Az orosz erők felszabadították Piszki-t a DNR-ben

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR harcosaival együtt ellenőrzése alá vonta Piszki települést a Donbasszban - közölte az orosz védelmi minisztérium. "A szövetséges...

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...