2022, december 4.
6.7 C
Budapest
-10.6 C
Moszkva

A brit kormányfőjelölt kész nukleáris fegyvereket bevetni

Liz Truss késznek érzi magát a Trident atomfegyverek bevetésére – jelentette ki a konzervatívok vezetői posztjára pályázó jelölt keddi birminghami (Nagy-Britannia) kampánygyűlésén, mondván, hogy az ilyen döntések meghozatala “a miniszterelnök fontos feladata”.

A jelenlegi külügyminiszter nem fejtette ki bővebben, hogy az Egyesült Királyságot melyik ország ellen lehetne rávenni a nukleáris fegyverek bevetésére. A kampány során rengeteg éles retorikát hangoztatott, elsősorban Oroszországot célozva, és lelkesen támogatja az ukrán ügyet.

Truss azt is ígérte, hogy az évtized végéig a GDP 3%-ával növeli a katonai kiadásokat.

Mindkét kormányfőjelölt Vlagyimir Putyin orosz elnököt okolta a brit gazdaság siralmas állapotáért, amelyet a magas infláció, a magas gázárak és az egyre megfizethetetlenebbé váló megélhetési költségek sújtanak, amelyek széles körben a London és szövetségesei által bevezetett egyoldalú korlátozások következményének tekinthetők.

Truss és Sunak is kifogásolta Putyin tervezett részvételét a G20-ak közelgő indonéziai csúcstalálkozóján, bár Sunak azt szeretné, ha teljesen kizárnák őt, Truss pedig azt mondta, hogy inkább személyesen szembesítené őt az eseményen.

A Politico szerint kedden Truss 26 ponttal vezet riválisa, a volt pénzügyminiszter, Rishi Sunak előtt. Bárki is nyer, Boris Johnsont váltja majd a miniszterelnöki poszton.

Míg Sunak az elsők között volt, aki felmondott Johnson kabinetjében, Truss azon maroknyi magas rangú tisztviselő közé tartozott, aki a fokozódó botrányok ellenére sem volt hajlandó ezt megtenni, a lojalitásra hivatkozva.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...