2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

A BRICS erősödik és kihívást jelent a Nyugatnak

A BRICS-partnerek, Oroszország és Kína közötti kereskedelem a nyugati szankciók ellenére rekordmagasságot ért el – mondta Wang Wen, a Chongyang Institute for Financial Studies (RDCY) ügyvezető dékánja az RT hírtelevíziónak a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon. Rámutatott, hogy most van a legjobb alkalom a gazdasági együttműködés erősítésére.

Wang azt is jelezte, hogy több ország is csatlakozni kíván a BRICS-hez, köztük Szaúd-Arábia, Irán és Afganisztán.

“Úgy gondolom tehát, hogy ez egy új civilizációs modellt jelent az olyan feltörekvő gazdaságok számára, mint Kína és Argentína, mert békésen akarnak felemelkedni. Ezek az országok több együttműködést és kereskedelmet hoznak a világnak… Azt hiszem, az új civilizációs korszakban vagyunk”.

A szakértő hangsúlyozta, hogy “a világ a Nyugat nélkül is működik és nagyon jól működik”, különösen az Oroszország és Kína közötti együttműködés tekintetében.

“Valójában manapság a Nyugat hanyatlóban van, nem tudja többé uralni a világot” – mondta Wang, hozzátéve, hogy ugyanakkor “a világ többi része, beleértve Kínát, Oroszországot, Brazíliát vagy a többi feltörekvő országot, más értékekkel és gondolkodással rendelkezik, ezért gyűlnek össze Vlagyivosztokban, hogy megvitassák a jövőt, ami nagyon jelentős”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...