2024, március 1.
10.9 C
Budapest
1.1 C
Moszkva

A BRICS erősödik és kihívást jelent a Nyugatnak

A BRICS-partnerek, Oroszország és Kína közötti kereskedelem a nyugati szankciók ellenére rekordmagasságot ért el – mondta Wang Wen, a Chongyang Institute for Financial Studies (RDCY) ügyvezető dékánja az RT hírtelevíziónak a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon. Rámutatott, hogy most van a legjobb alkalom a gazdasági együttműködés erősítésére.

Wang azt is jelezte, hogy több ország is csatlakozni kíván a BRICS-hez, köztük Szaúd-Arábia, Irán és Afganisztán.

“Úgy gondolom tehát, hogy ez egy új civilizációs modellt jelent az olyan feltörekvő gazdaságok számára, mint Kína és Argentína, mert békésen akarnak felemelkedni. Ezek az országok több együttműködést és kereskedelmet hoznak a világnak… Azt hiszem, az új civilizációs korszakban vagyunk”.

A szakértő hangsúlyozta, hogy “a világ a Nyugat nélkül is működik és nagyon jól működik”, különösen az Oroszország és Kína közötti együttműködés tekintetében.

“Valójában manapság a Nyugat hanyatlóban van, nem tudja többé uralni a világot” – mondta Wang, hozzátéve, hogy ugyanakkor “a világ többi része, beleértve Kínát, Oroszországot, Brazíliát vagy a többi feltörekvő országot, más értékekkel és gondolkodással rendelkezik, ezért gyűlnek össze Vlagyivosztokban, hogy megvitassák a jövőt, ami nagyon jelentős”.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: az Egyesült Királyság közvetlenül részt vesz az ukrajnai konfliktusban

Nagy-Britannia közvetlen katonai szerepvállalása Ukrajnában soha nem volt titok, de az ország egyik intézményesített médiuma most nyíltan elismerte - közölte csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz...

Bloomberg: Oroszország nyárra áttörheti Ukrajna védelmi rendszerét

Oroszország nyárra áttörheti Ukrajna védelmi rendszerét, ha nyugati támogatóitól nem kap elegendő lőszert - írja az amerikai Bloomberg hírügynökség. "Az ukrán hatóságok attól tartanak, hogy...

Négy frontszakaszról jelentett sikereket az orosz védelmi minisztérium

A kupjanszki, a donyecki, az avgyijivkai és a herszoni frontszakaszról számolt be az orosz erők előretöréséről csütörtöki hadijelentésében az orosz védelmi tárca. A minisztérium szerint...
spot_img

Videó