2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

A brazil elnök kész közvetíteni Putyin és Zelenszkij között

Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök kijelentette, hogy szükség esetén kész közvetíteni Vlagyimir Putyin orosz elnök és ukrán kollégája, Volodimir Zelenszkij között.

“Ha tudok segíteni, segíteni fogok. De ha felmerül az igény, hogy tárgyalásokat folytassunk Putyinnal és Zelenszkijjel, kész leszek megvitatni a békerendezési törekvéseket, nem probléma. Amire igazán szükségünk van, az az, hogy összehozzunk egy olyan csoportot, amely elég erős ahhoz, hogy a tárgyalóasztalnál tiszteletben tartsák. És mindkettőjükkel tárgyalnunk kell” – mondta da Silva hétfőn Olaf Scholz német kancellárral tartott közös sajtótájékoztatóján.

A politikus egy széles körű nemzetközi tárgyalási formátum létrehozását is javasolta, amely a G20-akhoz hasonlóan az ukrajnai béke megvitatására szolgálhatna.

A brazil államfő elmondta, hogy erről már tárgyalt Scholzcal és Emmanuel Macron francia elnökkel, és szándékában áll felvetni a kérdést a Joe Biden amerikai elnökkel februárban, Hszi Csin-ping kínai államfővel pedig márciusban folytatandó tárgyalásokon.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó