2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva

7 éve egyesült újra a Krím és Oroszország – videók

Hét éve, 2014 március 18-án írta alá Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a megállapodást, amely szerint a Krím félsziget és Szevasztopol város újraegyesül az Oroszországi Föderációval.

2014 március 16-án népszavazást tartottak a Krím félszigeten. A szavazók 96,77%-a úgy döntött, hogy a félsziget és Szevasztopol város egyesüljön újra Oroszországgal. A referendum másnapján a Krím kikiáltotta függetlenségét.

Március 18-án országszerte megemlékeznek a történelmi újraegyesülésről és ez a nap munkaszüneti nap is Oroszországban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és a Krím vezetői 2014 március 18-án az újraegyesülésről szóló dokumentumok aláírása után

A Krím 7 év alatt többet kapott Oroszországtól, mint 25 év alatt Ukrajnától

Oroszország az újraegyesülés óta eltelt hét évben többet adott a Krímnek, mint Ukrajna az azt megelőző 25 év alatt összesen – mondta Szergej Akszjonov a Krími Köztársaság vezetője az évforduló alkalmából a TASZSZ orosz hírügynökségnek.

Az orosz himnusz a Krím félszigeten Oroszország napján

A Krím és Szevasztopol város 2014. március 11-én az ukrán puccsot követően fogadta el a függetlenségi nyilatkozatát. 2014. március 16-án népszavazást tartottak a félszigeten, amelyen a krími állampolgárok 96,77% -a és szevasztopoli lakosok 95,6% -a voksolt Ukrajnától való elszakadásra és az Orosz Föderációhoz való csatlakozásra.

A Krím

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2014. március 18-án írta alá az újraegyesítési szerződéseket. A dokumentumokat az Oroszországi Szövetségi Közgyűlés március 21-én ratifikálta. A népszavazás meggyőző eredményei ellenére Ukrajna továbbra sem hajlandó elismerni Krímet a Oroszország részeként.

Így épült a Krími-híd

Dokumentumfilm:

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó