2022, október 4.
10.6 C
Budapest
11 C
Moszkva

7 éve egyesült újra a Krím és Oroszország – videók

Hét éve, 2014 március 18-án írta alá Vlagyimir Putyin orosz elnök azt a megállapodást, amely szerint a Krím félsziget és Szevasztopol város újraegyesül az Oroszországi Föderációval.

2014 március 16-án népszavazást tartottak a Krím félszigeten. A szavazók 96,77%-a úgy döntött, hogy a félsziget és Szevasztopol város egyesüljön újra Oroszországgal. A referendum másnapján a Krím kikiáltotta függetlenségét.

Március 18-án országszerte megemlékeznek a történelmi újraegyesülésről és ez a nap munkaszüneti nap is Oroszországban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök és a Krím vezetői 2014 március 18-án az újraegyesülésről szóló dokumentumok aláírása után

A Krím 7 év alatt többet kapott Oroszországtól, mint 25 év alatt Ukrajnától

Oroszország az újraegyesülés óta eltelt hét évben többet adott a Krímnek, mint Ukrajna az azt megelőző 25 év alatt összesen – mondta Szergej Akszjonov a Krími Köztársaság vezetője az évforduló alkalmából a TASZSZ orosz hírügynökségnek.

Az orosz himnusz a Krím félszigeten Oroszország napján

A Krím és Szevasztopol város 2014. március 11-én az ukrán puccsot követően fogadta el a függetlenségi nyilatkozatát. 2014. március 16-án népszavazást tartottak a félszigeten, amelyen a krími állampolgárok 96,77% -a és szevasztopoli lakosok 95,6% -a voksolt Ukrajnától való elszakadásra és az Orosz Föderációhoz való csatlakozásra.

A Krím

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2014. március 18-án írta alá az újraegyesítési szerződéseket. A dokumentumokat az Oroszországi Szövetségi Közgyűlés március 21-én ratifikálta. A népszavazás meggyőző eredményei ellenére Ukrajna továbbra sem hajlandó elismerni Krímet a Oroszország részeként.

Így épült a Krími-híd

Dokumentumfilm:

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Elon Musk: a Krím Oroszország része

Elon Musk a Twitteren szólalt meg az Oroszország és Ukrajna között zajló eseményekről. Egy tervet is javasolt az ukrajnai ellenségeskedések befejezésére, feldühítve ezzel az ukránokat: -...

Az ukrán parancsnok szerint Putyin be akarja venni Kijevet

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt tervezi, hogy végül elfoglalja Kijevet - állította Szerhij Najev altábornagy, az ukrán vezérkari főnök helyettese. Hozzátette azonban, hogy jelenleg...

Az ukránok betörtek az LNR területére, de tűzzsákba kerültek

A Luganszki Népköztársaság területén lévő ukrán csapatok "tűzzsákba" kerültek - közölte Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője. "Sikerült nekik (az ukrán csapatoknak - a...