2022, december 5.
5.4 C
Budapest
-12.1 C
Moszkva

45 ezer tonna NATO-országokból származó lőszerarzenált semmisítettek meg az orosz erők

Az orosz erők megsemmisítettek egy 45 ezer tonna lőszert tartalmazó arzenált, amelyet a NATO-országok szállítottak az ukrán hadseregnek Mikolajiv térségében – közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.

“Megsemmisítettek egy Vozneszenszk melletti arzenált, ahol 45 ezer tonna lőszert tároltak, amelyet a közelmúltban a NATO-országok szállítottak az ukrán hadseregnek” – áll a közleményben.

Ezen kívül az orosz hadsereg három ellenőrzőpontot, köztük a 66. ukrán gépesített dandár egy zászlóalját Ocheretyne falu közelében, a 109. területvédelmi dandár egy zászlóalját Berestky közelében a DNR-ben, valamint 173 területen az ukrán hadsereg személyzetét és katonai felszerelését találta el.

Csaszov Jar város közelében az orosz hadsereg megsemmisített egy Buk-M1 rakétavetőt és öt lőszerraktárt, amelyek közül az egyiket a Szvjato-Ilinszki gépgyártó üzem egyik üzemcsarnokában állították fel, Dachne falu közelében.

A minisztérium azt is megjegyezte, hogy az orosz légierő akár 130 katonát és az ukrán fegyveres erők nyolc járművét és páncélozott járművét is likvidálta Artemivszkben.

Ezenkívül az orosz csapatok Donyeck régióban visszaszorították a Grad rakéta-sorozatvetők négy ukrán szakaszát, két szakasz Msta-B tarackot és egy szakasz Giacin-B löveget.

Harkovban az orosz légierő csapásokat hajtott végre egy erőmű és a Karpivszkij Szad területén, amelynek eredményeképpen több mint száz nacionalistát likvidáltak.

Emellett az orosz légvédelmi rendszerek az elmúlt 24 órában nyolc ukrán drónt lőttek le.

A különleges művelet kezdete óta összesen 263 repülőgépet, 145 helikoptert, 1701 drónt és 362 légvédelmi rakétarendszert semmisítettek meg – tette hozzá a védelmi minisztérium.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a végső cél a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz erők folytatják az előrenyomulást Artemovszk (Bahmut) felé

Folytatják az előrenyomulást az orosz csapatok a donyecki régióban lévő Artemovszk (Bahmut) város közelében - jelentette ki a vasárnapi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy,...

Kreml: Putyin hamarosan a Donbasszba látogat

Az elnök biztosan meg fogja tenni - mondta Dmitrij Peszkov, arra a kérdésre válaszolva, hogy Vlagyimir Putyin ellátogat-e a Donbasszba. "Erre biztosan sor fog kerülni...

Lengyel különleges erők érkeztek az ukrajnai Dnyipropetrovszk régióba

Az ukrán hadsereg közölte, hogy a NATO parancsnokságának alárendelt, ukrán egyenruhás lengyel különleges erők tisztjeiből és harcosaiból álló, kombinált különítmény érkezett a Dnyipropetrovszki területen...