2023, március 31.
10.2 C
Budapest
0.4 C
Moszkva

3,1 milliárd dollárral nőtt az orosz arany és devizatartalék

Az orosz devizatartalékok 3,1 milliárd dollárral nőttek a múlt héten – közölte múlt héten az orosz jegybank.

Az állomány 597,7 milliárd dollárt tett ki, miután a január 27-ével zárult héten 0,5%-kal nőtt, a devizák pozitív felértékelődésének köszönhetően – jelentette a központi bank rendszeres frissítésében.

Január 20-án Oroszország devizatartalékai 594,6 milliárd dollárt tettek ki.

Oroszország nemzetközi tartalékai, amelyek az orosz jegybank és az ország kormánya által tartott, nagy likviditású külföldi eszközök, monetáris aranyból, az IMF-nél lévő különleges lehívási jogokból (SDR) és az országon belül tartott devizából állnak.

Az állományok nagyjából felét a nyugati központi bankok március elején fagyasztották be az ukrajnai konfliktus miatti oroszellenes szankciók részeként. Az alapok befagyasztása mellett a nyugati országok betiltották a kezelésükkel kapcsolatos műveleteket is.

A fennmaradó állományok az országon belül tartott aranyból és devizából, valamint kínai jüan-eszközökből állnak. A konfliktus előtt Oroszország devizatartalékai történelmi csúcsot értek el, 643,2 milliárd dollárt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó