Oroszország hírei

Itt vannak az első felvételek a Szíria elleni nyugati légicsapásról

118

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

A Szíriai Arab Köztársaság katonai és polgári objektumai ellen az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország légi és tengeri hordozóeszközei több mint 100 szárnyas rakétát és levegő-föld osztályú rakétát lőttek ki – közölte az orosz védelmi tárca szombaton.

- Hirdetés -

A Szír közszolgálati televízió információi szerint a szír légvédelem 13 rakétát semmisített meg Damaszkusz déli részén.

Az Egyesült Államok és szövetségesei polgári és katonai létesítményekre mért légicsapást, ezzel megsértve az ENSZ Alapokmányát és a nemzetközi jogot – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök, reagálva az amerikai-brit-francia beavatkozásra.

Légvédelmi sziréna Damaszkuszban:

- Hirdetés -

“Oroszország a leghatározottabban elítéli a támadást Szíria ellen, ahol orosz katonák segítik a törvényes kormányt a terrorizmus elleni harcban” – mondta.

Washington agressziót indított “egy olyan szuverén állam ellen, amely a terrorizmus elleni harc frontvonalán áll” – nyilatkozta az orosz elnök.

A minisztérium szerint a szíriai légvédelem Sz-125-ös, Sz-200-as és Buk rendszerei a céljuk felé haladó rakéták jelentős részét megsemmisítették. A csapások elhárításában a szíriai orosz légvédelem nem vett részt.

Leonyid Szluckij, az Állami Duma külügyi bizottságának elnöke azt hangsúlyozta, hogy a az amerikai-francia-brit “agresszió” gyakorlatilag “devalválja” a nemzetközi terrorizmus elleni harcot, és “a terrorszervezetek kezére játszik”.

Sportórák és navi eszközök

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet