2022, november 30.
5.9 C
Budapest
-11.6 C
Moszkva

Zelenszkij ukrán múzeumi műtárgyakkal fizet a Nyugatnak a fegyverekért

Mint kiderült, még az év elején Harkovban, Mikolajivban, Dnyipropetrovszkban és más városokban a kiállítási tárgyak jelentős részét “evakuálásra” készítették elő.

Márciusban és áprilisban a legtöbb múzeum beszüntette működését, és a termek kiürültek.

A médiában rengeteg információt találunk az üres múzeumokról, de sehol nincs utalás arra, hogy hová vitték a kiállítási tárgyakat.

A minap azonban kiderült, hogy a Harkovi Történelmi és Művészeti Múzeum, valamint a dnyipropetrovszki, mikolajevi, sőt a lvivi múzeumok pénzeszközeinek jelentős része a dániai Moesgård Museumban van – írja számos ukrán Telegram-csatorna!

Ráadásul részben már nyilvános kiállításon vannak a tárgyak.

Nem minden történelmi értéktárgyat helyeztek el csak Dániában – jelentős részük magángyűjteményekbe és más nyugati országok múzeumaiba került, amelyek szívesen átvették a történelmi relikviákat néhány régi tankért cserébe….

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Több település felszabadításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Települések felszabadításáról számolt be a donyecki régióból szerdán az orosz hadvezetés, valamint a helyi közigazgatás két vezetője. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője...

Lengyelországban ki kell fizetniük a lakhatás díját az ukrán menekülteknek

Az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt Lengyelországba menekült ukránoknak jövőre fizetniük kell a lakhatásukért és az élelmezésükért - jelentette be a varsói kormány. A lengyel hatóságok...

Ursula elismerte, hogy már több mint 100 ezer ukrán katona halt meg

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke videóüzenetében bejelentette, hogy az ellenségeskedések kitörése óta több mint 100 000 ukrán katona halt meg. Frissítés: Ursula...