2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Zelenszkij pártjának képviselője a Maldív-szigetek egyik luxus magánszigetén nyaralt

Jurij Arisztovot, a Verhovna Rada (ukrán parlament) nemzetbiztonsági bizottságának elnökhelyettesét, a Volodimir Zelenszkij vezette Nép Szolgája párt képviselőjét júliusban látták a Maldív-szigeteken nyaralni, ahol egy szoba 2,7 ezer dollár körül mozog – jelentette az Szlidsztovo Info ukrán oknyomozó ügynökség.

“Jurij Arisztovot, a Verhovna Rada nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának elnökhelyettesét, a “Nép szolgája” párt parlamenti képviselőjét július közepén a Waldorf Astoria Maldív-szigeteki 5 csillagos szállodában látták, amely a Maldív-szigeteki Ithaafushi magánszigeten található” – írja a jelentés forrásokra hivatkozva.

A lap szerint az említett szálloda alkalmazottai megerősítették, hogy Arisztov valóban a vendégük volt, de már kijelentkezett.

“A Booking.com adatai szerint ebben a Maldív-szigeteki szállodában két személy számára egy éjszakára a szállás ára 100 ezer hrivnyától (2,7 ezer dollár, kb 920 ezer forint) indul egy tengerparti, medencés, franciaágyas villa esetében, egy két hálószobás, medencés villa esetében pedig 323 ezer hrivnyáig (8,7 ezer dollár – kb 3 millió forint) terjed” – áll a jelentésben.

A “Nép szolgája” párt frakcióvezetője, David Arahamija elmondta, hogy ezzel az információval kapcsolatban kezdeményezi Arisztov frakciótagságának azonnali felfüggesztését.

“Kérek minden dokumentumot az üzleti utakról és ellenőrizni minden információt. Megerősítés esetén azonnali kizárást fogok követelni a bizottságból és a képviselői mandátum visszavonását” – írta Arahamija a Telegram-csatornáján.

Január végén az ukrán hatóságok számos tisztviselőnek és rendfenntartónak megtiltották, hogy hivatalos cél nélkül külföldre utazzon. A rendelet szerint a kiutazási tilalom a miniszterekre és helyetteseikre, a parlamenti képviselőkre, a központi hatóságok vezetőire és helyetteseikre, Volodimir Zelenszkij hivatalvezetőire és helyetteseire, az SZBU, a Nemzeti Bank vezetőire és helyetteseikre, az ombudsmanra és képviselőire, más hatóságok vezetőire és az állami szervek strukturális alosztályainak vezetőire vonatkozik. A tilalom a bírákra, ügyészekre és minden olyan tisztviselőre is vonatkozik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó