2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Bild: a Bundeswehr rendkívül elégedetlen az ukránok harci műveleteivel

A német fegyveres erők rendkívül elégedetlenek azzal, ahogyan az ukrán erők harci műveleteket folytatnak – derül ki a Bundeswehr egy titkosított jelentéséből, amelyet a Bild ismertetett.

“Egyes katonai egységek olyannyira széttagoltak, hogy bár mindegyikük tesz valamit, képtelenek egységes módon dolgozni” – jegyzi meg a dokumentum.

Állítólag az ukrán erők ilyen akciói nem teszik lehetővé számukra, hogy biztosítsák a tűzfölényt, ami a nyugaton kiképzett személyzet létszámától és a biztosított felszerelés mennyiségétől függetlenül szükséges a sikerhez.

Az úgynevezett ukrán harci doktrínát is megemlítik. Ennek lényege, hogy gyakran a “hatékony nyugati kiképzésben” részesült fiatal harcosok mégis engedelmeskednek parancsnokaik utasításainak, akik nem képesek “NATO-szerűen” cselekedni. Így a kiképzés egyszerűen semmivé válik – áll a cikkben.

Ennek eredményeként az ukrán parancsnokok maguk akadályozzák a nyugaton kiképzett katonák sikereit – zárul a cikk.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó