2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Zelenszkij: Lengyelország 200 Rosomak páncélozott harcjárművet ad Ukrajnának

Korábban Piotr Mueller lengyel kormányszóvivő azt mondta, hogy Ukrajna 100-ról 150-re növelte a Lengyelországtól megrendelt Rosomak páncélozott harcjárművek számát.

“Új megállapodások vannak a BMP-kről, több mint száz járműről. Ami a Rosomak páncélozott személyszállító járműveket illeti, 200 jármű, most 100 és még 100 a későbbiekben. Továbbá önjáró aknavetők, további rakéták, MiG-ek” – mondta Zelenszkij a Telegram-csatornáján közzétett videoüzenetében lengyelországi látogatását kommentálva.

Zelenszkij szerdán hivatalos látogatást tett Varsóban, és több lengyel-ukrán dokumentumot írt alá.

A lengyel Rosomak KTO egy kerekes páncélozott személyszállító jármű, amely a finn Patria cég által tervezett AMV XC-360p licencelt alapváltozatán alapul. Az alapváltozat 30 mm-es ágyúval van felfegyverezve.

Oroszország korábban jegyzéket küldött a NATO-tagállamoknak az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások miatt.

Az orosz külügyminisztérium szerint a NATO-országok “a tűzzel játszanak” azzal, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának. A Kreml szerint a fegyverek nyugatról történő Ukrajnába pumpálása nem járul hozzá az orosz-ukrán tárgyalások sikeréhez, és negatív hatása van. Szergej Lavrov azt is mondta, hogy az USA és a NATO közvetlenül részt vesz az ukrajnai konfliktusban, többek között nemcsak fegyverekkel, hanem az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban és más országokban a személyzet kiképzésével is.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó