2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Zaharova: a nyugatiak nem tudták rávenni magukat, hogy elítéljék a haditudósító elleni terrortámadást

A nyugati országok nem tudták rávenni magukat, hogy elítéljék a Vladlen Tatarszkij [valódi neve: Makszim Fomin] haditudósító elleni terrortámadást – írta szombaton Telegram-csatornáján Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

“A szentpétervári kávézóban történt robbanás pillanata óta eltelt hat nap alatt egyetlen nyugati “bajnoknak”, a média szabadságának és az újságírók biztonságának egyetlen nyugati “bajnokának” sem sikerült egyetlen szót sem szólnia, amely elítélte volna ezt a minden emberi mérce szerint borzalmas kegyetlenséget, és nem fejezte ki egyszerű együttérzését az áldozatokkal” – jegyezte meg.

A diplomata rámutatott, hogy éppen ellenkezőleg, olyan kijelentések hangzottak el, amelyek a “terrorizmus nyilvános igazolásának” nevezhetők, miközben a támadással vádolt Darja Trepovát a Nyugat áldozatként állítja be.

“A liberális képmutatás a Nyugat politikáját az antihumanizmus futószalagjává tette. Először szándékosan elhallgatták Vladlen Tatarszkij, Darja Dugina, Oleg Klokov meggyilkolását, a következő lépés pedig a “rossz” újságírók elleni erőszak igazolása. Minden jel szerint nem állnak meg” – zárta Zaharova.

Tatarszkij április 2-án halt meg egy robbanásban, amely a Szentpétervár központjában, az Universzitetszkaja rakparton lévő kávézóban tartott rendezvényen történt. Több mint 40 ember megsérült. A Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság szerint a terrortámadást az ukrán különleges szolgálatok tervelték ki. Tatarszkij búcsúztatását szombaton tartották a moszkvai Trojkurovszkoje temetőben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó