2022, szeptember 25.
15 C
Budapest
7.4 C
Moszkva

Zelenszkij külföldieket szólít fel, hogy harcoljanak Ukrajnáért

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette az Ukrajna Területvédelmi Nemzetközi Légiójának létrehozását, amelybe olyan külföldieket toboroznak, akik Ukrajnáért akarnak harcolni Oroszország ellen.

Zelenszkij vasárnap a külföldi országok állampolgáraihoz szólt, mondván, hogy Oroszország offenzívája nem csupán Ukrajna lerohanása, hanem “egy Európa elleni háború kezdete”.

Ezért azt mondta, hogy bárki, aki csatlakozni akar a harchoz és “kiállna ukránok mellé”, szívesen látott vendég.

“Ukrajna vezetése meghív minden külföldit – aki csatlakozni kíván az orosz megszállókkal szembeni ellenálláshoz és a világ biztonságának védelméhez -, hogy jöjjön országunkba és csatlakozzon a Területvédelmi Erők soraihoz. A külföldiekből külön egységet alakítunk – Ukrajna Területvédelmi Nemzetközi Légióját” – mondta.

A csatlakozás “kulcsfontosságú bizonyítéka” lenne Ukrajna támogatásnak – tette hozzá.

Oroszország offenzívája óta a NATO-tagállamok ígéretet tettek arra, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának.

A nyugati koalíció azonban bejelentette, hogy nem tervezi csapatokat küldeni – ami Zelenszkij szerint azt jelenti, hogy Ukrajna “egyedül” maradt a védelemmel.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a katonai művelet megindítását azzal magyarázta, hogy sürgősen szükség van Ukrajna “demilitarizálására”, a Donbassz köztársaságok védelmére, valamint arra, hogy Oroszországot ne fenyegesse a NATO ukrán területről. A Nyugat az offenzívára válaszul újabb szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...