2022, május 17.
18.1 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Hiredetés

Zelenszkij külföldieket szólít fel, hogy harcoljanak Ukrajnáért

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette az Ukrajna Területvédelmi Nemzetközi Légiójának létrehozását, amelybe olyan külföldieket toboroznak, akik Ukrajnáért akarnak harcolni Oroszország ellen.

Zelenszkij vasárnap a külföldi országok állampolgáraihoz szólt, mondván, hogy Oroszország offenzívája nem csupán Ukrajna lerohanása, hanem “egy Európa elleni háború kezdete”.

Ezért azt mondta, hogy bárki, aki csatlakozni akar a harchoz és “kiállna ukránok mellé”, szívesen látott vendég.

“Ukrajna vezetése meghív minden külföldit – aki csatlakozni kíván az orosz megszállókkal szembeni ellenálláshoz és a világ biztonságának védelméhez -, hogy jöjjön országunkba és csatlakozzon a Területvédelmi Erők soraihoz. A külföldiekből külön egységet alakítunk – Ukrajna Területvédelmi Nemzetközi Légióját” – mondta.

A csatlakozás “kulcsfontosságú bizonyítéka” lenne Ukrajna támogatásnak – tette hozzá.

Oroszország offenzívája óta a NATO-tagállamok ígéretet tettek arra, hogy fegyvereket szállítanak Ukrajnának.

A nyugati koalíció azonban bejelentette, hogy nem tervezi csapatokat küldeni – ami Zelenszkij szerint azt jelenti, hogy Ukrajna “egyedül” maradt a védelemmel.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a katonai művelet megindítását azzal magyarázta, hogy sürgősen szükség van Ukrajna “demilitarizálására”, a Donbassz köztársaságok védelmére, valamint arra, hogy Oroszországot ne fenyegesse a NATO ukrán területről. A Nyugat az offenzívára válaszul újabb szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS