2023, február 7.
-3.9 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Zelenszkij közölte, hogy nem tudják teljesen helyreállítani az energetikai rendszert

Most már lehetetlen teljesen helyreállítani Ukrajna energiarendszerét – jelentette ki Volodimir Zelenszkij a Telegram-csatornáján közzétett videoüzenetben.

“Találkozót tartottam az energiarendszer stabilizálásáról és erőműveink védelméről. Folyamatosan növeljük a villamosenergia-termelést és -ellátást. <…> De nem szabad elfelejtenünk, hogy lehetetlen az energiarendszer száz százalékos helyreállítása <…> most, ez időbe telik” – mondta Zelenszkij.

Elmondta, hogy a legtöbb településen és körzetben emiatt továbbra is maradnak a menetrend szerinti áramszünetek.

Október 10-e óta naponta légiriadó van érvényben Ukrajnában, az orosz hadsereg csapásokat mér az ország védelmi iparára, katonai közigazgatására, kommunikációs és energetikai létesítményeire. Mint Vlagyimir Putyin rámutatott, ez válasz a Krími híd elleni terrortámadásra és az oroszországi polgári infrastruktúra elleni egyéb támadásokra.

November végén Volodimir Kudrickij, az Ukrenergo ukrán nemzeti energetikai vállalat igazgatótanácsának vezetője azt mondta, hogy az orosz csapások során az ország összes jelentős hő- és vízerőműve megsérült.

November 15-én Denisz Smihal ukrán miniszterelnök azt mondta, hogy az ország energiarendszerének csaknem fele működésképtelen.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...