2024, február 28.
14.7 C
Budapest
2.8 C
Moszkva

Zelenszkij hivatala szerint Zaluzsnij támogatja a további harcokat Bahmutban

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka és Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek parancsnoka támogatta a további harcokat az Ukrajnában Bakhmut néven ismert Artyomovszkban, valamint az ukrán állások megerősítésére irányuló erőfeszítéseket a városban – közölte hétfőn Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatala.

A nyilatkozat azt követően született, hogy a helyi és a nemzetközi sajtó arról számolt be, hogy Zelenszkij és Zaluzsnyij között nézeteltérések voltak.

Zelenszkij vezető katonatisztek találkozóját tartotta, amelyen egyebek mellett alaposan megvitatták a bahmuti helyzetet, és Zaluzsnyijt és Szirszkijt az ukrán erők további terveiről kérdezték a térségben.

“Ők a védelmi művelet folytatása és a bahmuti állásaink további megerősítése mellett szólaltak fel” – áll az ukrán elnöki honlapon közzétett közleményben.

A Bild című lap korábban saját forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az Artyomovszk körüli helyzet okozta a nézeteltérést Zelenszkij és Zaluzsnyij között. A beszámoló szerint Zaluzsnyij néhány héttel ezelőtt azt mondta Zelenszkijnek, hogy az ukrán csapatokat ki kell vonni a városból. Az ukrán elnök azonban alapvetően másként vélekedett a kérdésről.

Artyomovszk a DNR Kijev által ellenőrzött részén található, és fontos közlekedési csomópont a donbasszi ukrán csapatok ellátása szempontjából. A városért heves harcok dúlnak. Gyenyisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság megbízott vezetője február 16-án azt mondta, hogy az orosz erők ellenőrzésük alá vonták az összes kulcsfontosságú magaslatot Artyomovszk közelében.

Zelenszkij február 20-án azt mondta, hogy Ukrajna addig fog harcolni Bahmutért, “amíg van értelme”. A városba továbbra is újabb egységeket küldenek az ukránok. Andrej Marocsko, a Luganszki Népköztársaság népi milíciájának nyugalmazott alezredese a TASZSZ hírügynökségnek elmondta, hogy Kijev még kiskorú gyerekeket is küldött, hogy részt vegyenek az ellenségeskedésekben. Jan Gagin, a Donyecki Népköztársaság ideiglenes vezetőjének tanácsadója hétfőn azt mondta, hogy az ukrán erők Artyomovszkban ugyanúgy csapdába estek, mint 2015-ben Debalcevóban.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

A Kreml reagált Orbán szavaira: Oroszország nem jelent veszélyt arra, aki nem fenyegeti

Oroszország nem jelent veszélyt azokra államokra, amelyekből nem éri fenyegetés, Orbán Viktor magyar miniszterelnök ezzel kapcsolatos félelmei alaptalanok - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a...

Zaharova: Ukrajna katasztrofális helyzetben van

A jelenlegi fronthelyzet "szörnyű és katasztrofális" Kijev számára, és ebben a szakaszban semmi sem mentheti meg - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő...

Biden: az EU vezetői halálra vannak rémülve Trump miatt

Joe Biden amerikai elnök "teljesen bizarrnak" minősítette elődje, Donald Trump NATO-val kapcsolatos megjegyzéseit, miután a republikánus elnökjelölt azt mondta, Washingtonnak nem kellene megvédenie azokat...
spot_img

Videó