2023, február 6.
-2.6 C
Budapest
-5.8 C
Moszkva

Zaharova: palotacsíny készülhet Kijevben

Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettes mostani kijevi megjelenése nem véletlen; lehetséges, hogy ismét “palotacsíny” készül – mondta Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

“Most Nuland asszony, az Egyesült Államok magas rangú államtitkára december 4-én Kijevbe látogatott. Normális, hogy egy amerikai felügyelő eljön Ukrajnába, hogy ellenőrizze a helyzetet, hogy megnézze, ég-e még a tűz, vagy hogy több tűzifát dobjon rá. Nos, természetesen a jelek szerint a tetthelyhez is vonzódnak” – mondta Zaharova a sajtótájékoztatón.

A szóvivő Nulandot Kijev számára “tragikus felfordulás előhírnökének” nevezte.

“Kijevi megjelenése a jelenlegi körülmények között, amikor a nyugati segélyek elosztása körüli nézeteltérések az ukrán vezető körökben elmérgesednek, bizonyára nem véletlen. Nem kizárt, hogy ismét palotacsíny vagy valamilyen személyi átrendeződés van kilátásban. Úgy gondolom, hogy a Zelenszkij-rezsimnek, amely többször is próbára tette Washington türelmét, van mit átgondolnia” – tette hozzá Zaharova.

Emlékeztetett arra, hogy Nuland személye az Euromajdanhoz kapcsolódik, amelyet a nemzetközi közösségnek úgy adtak be, mint az ukrajnai demokratikus folyamat jelei, de valójában egy pénzzel és a Nyugat által szervezett puccs volt.

“Mindenekelőtt természetesen az USA és az európai kontinens azon országai és politikai erői álltak az egész mögött, amelyek az USA-val összhangban cselekedtek. <…> Ezután Washington nyíltan beavatkozott Ukrajna belügyeibe, és egyszerűen kézzel irányította a tömegtüntetéseket” – magyarázta Zaharova.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Vegyi fegyvert vethettek be az ukránok a Donbasszban, orosz ellenőrzés alá került Mihajlivka is

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Oroszországhoz csatlakozott donyecki régió megbízott vezetője, az orosz katonai szóvivő pedig bejelentette, hogy önkéntes...

Financial Times: az Abrams tank inkább teher lesz Ukrajnának, mint segítség

Az M1 Abrams harckocsik, amelyeket Washington a közelmúltban ígért Ukrajnának, inkább terhet jelenthetnek Kijev háborús erőfeszítései számára, mintsem erősítést - jelentette vasárnap a Financial...

Videó: rakétacsapás érte az egyetem épületét Harkovban

Rakéta csapódott az egyetem épületébe Harkovba - közölte a helyi média. Az oktatási intézményeket bezárták, és az ukrán fegyveresek telepítési pontként és raktárként használják...