2023, március 28.
0.5 C
Budapest
-0.2 C
Moszkva

Zaharova: nyilvánvaló, hogy Ukrajna a korábbi határaival már nem létezik és nem is fog

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova szerint Ukrajna számára már nem lehetséges, hogy visszatérjen korábbi határaihoz – mondta a Sky News – Arab kiadásának, amelyet a Telegram csatornáján közölt.

“Az az Ukrajna, amelyet önök és én ismertünk, a korábbi határokon belül, már nem létezik, és soha többé nem is fog létezni. Ez nyilvánvaló” – mondta a diplomata a Sky News – Arabia-nak adott interjúban, amelyet pénteken tett közzé Telegram-csatornáján.

Leonyid Paszecsnyik, a Luganszki Népköztársaság (LNR) vezetője azt mondta, hogy az ország népszavazást tarthat az Oroszországhoz csatlakozásról. A másik köztársaság a Donbasszban, a Donyecki Népköztársaság (DNR) vezetője azt mondta, hogy az Oroszországhoz csatlakozás kérdése “az első számú kérdéssé válik”, amint a köztársaság helyreállítja alkotmányos határait.

Emellett a március közepe óta Oroszország ellenőrzése alatt álló Herszon régió katonai-polgári közigazgatásának tisztviselői többször hangsúlyozták, hogy a régió is Oroszországhoz kíván csatlakozni.

Egy másik régió, Zaporozsje katonai-polgári közigazgatásának egy magas rangú tisztviselője is azt mondta, hogy a terület reméli, hogy csatlakozik Oroszországhoz, és annak Déli Szövetségi Körzetének részévé válik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kép: az ukrán ENSZ delegáció, nem ukrán, hanem orosz tolmácsot hallgat

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-missziójának helyettes vezetője egy képet osztott meg a Twitteren, amely látszik, hogy az ukrán delegáció orosz tolmácsot hallgatva vesz részt az...

Der Spiegel: Németország leszállította a 18 Leopard 2 harckocsit Ukrajnának

A német kormány által Kijevnek ígért Leopard 2 harckocsikat leszállították Ukrajnának - írja a Der Spiegel magazin saját forrásaira hivatkozva. Mintegy két hónappal azután, hogy...

Az ukrán vezetés még tagadja, de katonáik beismerték Bahmut bekerítését a sajtónak

Az orosz egységek szinte teljesen körülzárták Artemivszk (Bahmut) városát - idézte a Strana.ua ukrán portál Jevhen Dikij volt Ajdar zászlóalj századparancsnokot. "Ha Bahmut most körülbelül...
spot_img

Videó