2022, augusztus 14.
21 C
Budapest
18.5 C
Moszkva

Zaharova: nyilvánvaló, hogy Ukrajna a korábbi határaival már nem létezik és nem is fog

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova szerint Ukrajna számára már nem lehetséges, hogy visszatérjen korábbi határaihoz – mondta a Sky News – Arab kiadásának, amelyet a Telegram csatornáján közölt.

“Az az Ukrajna, amelyet önök és én ismertünk, a korábbi határokon belül, már nem létezik, és soha többé nem is fog létezni. Ez nyilvánvaló” – mondta a diplomata a Sky News – Arabia-nak adott interjúban, amelyet pénteken tett közzé Telegram-csatornáján.

Leonyid Paszecsnyik, a Luganszki Népköztársaság (LNR) vezetője azt mondta, hogy az ország népszavazást tarthat az Oroszországhoz csatlakozásról. A másik köztársaság a Donbasszban, a Donyecki Népköztársaság (DNR) vezetője azt mondta, hogy az Oroszországhoz csatlakozás kérdése “az első számú kérdéssé válik”, amint a köztársaság helyreállítja alkotmányos határait.

Emellett a március közepe óta Oroszország ellenőrzése alatt álló Herszon régió katonai-polgári közigazgatásának tisztviselői többször hangsúlyozták, hogy a régió is Oroszországhoz kíván csatlakozni.

Egy másik régió, Zaporozsje katonai-polgári közigazgatásának egy magas rangú tisztviselője is azt mondta, hogy a terület reméli, hogy csatlakozik Oroszországhoz, és annak Déli Szövetségi Körzetének részévé válik.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán hadifoglyok nem akarnak visszatérni Ukrajnába

Az orosz erők által fogságba ejtett ukrán katonák úgy döntöttek, hogy a Moszkva és a szövetséges erők által ellenőrzött területen maradnak, megdagadva a harcok...

Az orosz erők felszabadították Piszki-t a DNR-ben

Az orosz hadsereg a DNR és az LNR harcosaival együtt ellenőrzése alá vonta Piszki települést a Donbasszban - közölte az orosz védelmi minisztérium. "A szövetséges...

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...